Minecraft, Nintendo Switch ve Xbox Oyuncularını Aynı Haritada Buluşturan İlk Oyun Oldu

48
4
2
2
2
Minecraft, Nintendo Switch ve Xbox Oyuncularını Aynı Haritada Buluşturan İlk Oyun Oldu
MineCraft, çapraz platform desteği alan ilk oyun olarak Nintendo Switch ve Xbox oyuncularını aynı haritada buluşturdu.

Günümüz oyun anlayışı da tıpkı teknolojinin her alanında olduğu gibi oldukça hızlı bir değişim gösteriyor. Seneler önce tekil ve hikaye odaklı oyunların ön plana çıktığı dönem, oldukça hızlı bir şekilde yerini online multiplayer oyunlara bıraktı. Öyle ki bu çok oyunculu online rekabet oyunları dahi kendi içinde ayrışan bir trende sahne oldu. MOBA oyunlarının revaçta olduğu dönem artık yavaş yavaş kapanıyor, PUBG ve Fortnite gibi oyunlarla yükselen battle royal oyunların günümüzde altın döneminde olduğunu söylemek mümkün.

Bugünlerde ise birden fazla oyuncunun online olarak oynadığı oyunlar üzerinde devrim yaratacak bir gelişmeye şahit olundu. Bir dönemin en popüler oyunlarından olan Minecraft, çapraz platform adı verilen sisteme sahip ilk oyun olarak adını oyun tarihine kazıdı.

Çapraz sistem sayesinde Xbox oyuncuları ve Nintendo Switch oyuncuları Minecraftı iki konsoldan hangisini kullandığı fark etmeksizin beraberce oynayabilecek. Bu müjdeli haberi oldukça renkli bir reklam videosu ile süslendiren Minecraft, yakın gelecekte benzer çapraz platform oyunların çıkmasına ön ayak olacakmış gibi görünüyor. Bu gelişme ışığında red cevabı veren Sony’nin ise gelecekteki tutumunu kestirmek güç. Yine de Sony tarafından bakıldığında, PlayStation’a özel ürettikleri oyunlar ile marka değeri oluşturmaya odaklandıkları için bu tür bir girişimin Sony’nin imajına zarar verme ihtimali de mümkün.

Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=0l8nJ_liqrw
48
4
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
48
4
2
2
2