MINI, Manuel Vites Seçeneğini 2020'de Geri Getiriyor

9
4
2
0
0
Bir süre önce araçlarından manuel vites seçeneğini kaldıran MINI, bu seçeneği yeniden araçlarına eklemeye hazırlanıyor. Açıklamaya göre şirket, Şubat 2020'den itibaren manuel vitesi yeniden seçeneklere ekleyecek.

Bazı MINI kullanıcılarına göre manuel vites, aracın ruhunu tadabilmek için olmazsa olmazdır fakat MINI, bu seçeneği bir süre önce kaldırmıştı. Bazı kullanıcılara göre ise düzgün bir şekilde MINI kullanmak, üç pedala ve bir vites kutusuna sahip olmaktan geçiyordu.

İşte bu MINI kullanıcılarına güzel bir haberimiz var. MINI, 2020’nin şubat ayından itibaren manuel vites seçeneğini yeniden seçeneklere ekliyor. Bu tarihten itibaren MINI’nın iki ve dört kapılı araçlarını satın alan kullanıcılar, manuel vites kutusu seçeneğini seçebilecekler.

MINI, manuel vitesi neden kaldırmıştı?

mini cooper manuel

Aslında MINI’nin manuel vitesi kaldırmasındaki amaç, bu vites sistemi hakkında herhangi bir olumsuz düşünceden kaynaklanmıyordu. Şirket, manuel vitesli araçlarındaki yakıt ikmali sistemini geliştirmek ve bunun üzerinde testler düzenlemek istiyordu. İşte bu testler tamamlandı ve MINI’nin Cooper ve Countryman modelleri yeniden manuel seçeneğine kavuştu.

MINI sözcüsü Andrew Cutler, manuel vites sistemini tercih eden bir müşteri tabanlarının olduğunu söyledi. Dolayısıyla şirketin bu müşterilerin isteklerine karşı cevapsız kalmaması gerektiğini de belirtti. Bundan böyle manuel vitesi mümkün olan her noktada bulunduracaklarını da ekledi.

MINI’nin manuel vitese sahip olmayacak bir modeli de bulunuyor. MINI John Cooper Works, manuel vites seçeneğine sahip olmayacak. Manuel vites hayranlarına göre bu yeni model, manuel vitese sahip olsaydı ortalığı birbirine katardı. Ayrıca MINI’ye has his de bu şekilde korunabilirdi.

mini cooper manuel

MINI’de manuel vites konusuna biz her ne kadar uzak olsak da bu vites sistemini sevenlerin yeniden birbiriyle kavuşması sevindirici bir haber. Ayrıca sadece manuel vitese sahip olmak isteyen kullanıcıların da MINI’nin yeni John Cooper Works modelinden ziyade eski modellere yönelmesi de oldukça olası.

MINI, John Cooper Works modelini geçtiğimiz ay düzenlenen Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı. Araçla ilgili daha fazla detaya bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.bmwblog.com/2019/12/13/mini-getting-six-speed-manual-transmissions-back-for-2020/
9
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
0
0