Mini OLED Ekranlı ve Touch ID'li Macbook Pro Ne Zaman Geliyor?

0
0
0
0
0
Apple baştan aşağı değiştirmeyi planladığı yeni Macbook Pro serisi için geri sayım başladı. Gelecek modellerdeki özelliklere ve olası tanıtım tarihine birlikte bakalım...

Apple’ın Macbook Pro modeli uzun zamandır büyük değişimlere uğramıyor. 2008 yılında alüminyum yekpare kasaya geçen dizüstü bilgisayar, ardından 2012’de retina ekrana kavuştu ve optik sürücüden kurtularak inceldi. Bu teknik yeniliklere rağmen görünümünde büyük bir değişim yaşanmayan cihazlarda önemli bir özellik de sunulmadı.

Bir süredir Yeni Macbook Pro üzerinde çalışan Apple’ın tamamen değiştireceği cihaz için geri sayım ise başladı. Gelecek Macbook Pro serisi için elimizdeki en iyi ipucu mevcut 12 inç Macbook modelleri. Bu cihazlardaki incelik, yeni klavye tasarımı, farklı renk seçeneklerine sahip kasalar gelecek Macbook Pro’nun hakkında fikir veriyor.

Özellik kısmında ise en dikkat çekici iki iddia, daha önceki haberlerimizde de dile getirdiğimiz mini OLED ekran ve Touch ID ikilisi… Fonksiyon tuşlarının bulunduğu alanda yer alması beklenen Mini OLED ekran ile uygulamaya özel ikonların kullanılabileceği bir dokunmatik alan amaçlanıyor. Örneğin, Önizleme uygulaması açıkken mini OLED alanında bu uygulamanın araçları, iTunes açıkken bu uygulamanın araçlarının yer alması gibi… Bir diğer yenilik ise hem güvenlik hem de Apple Pay kullanımı amaçlı  Touch ID olabilir. iPhone’dan bildiğimiz parmak izi tarama sistemi Macbook Pro’da karşımıza muhtemelen çıkacak.

Peki ya bu yeniliklere sahip Macbook Pro’lar ile ne zaman tanışabiliriz. Bloomberg editörü Mark Gurman’a göre Eylül ayı bu tanıtım için uygun değil. Bildiğiniz gibi Eylül’ün ilk haftaların iPhone tanıtımı gerçekleştirilecek. Apple’ın yeni Macbook Pro’ları iPhone ile aynı etkinliğe sıkıştıracağını düşünmüyorum. Gurman’ın tahminleri de bu yönde çünkü önceki etkinliklerde hem iPhone hem Macbook serisi bir arada tanıtıldığı nadir olmuştur. Bu nedenle Macbook Pro için en olası tarih olarak Ekim ayı işaret ediliyor. Belki de Apple bir sürpriz yaparak iPhone etkinliğinde Macbook Pro’ları da bizlere tanıtır?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0