Mısır’da, İçinde Ne Olduğu Bilinmeyen Dev Bir Kara Lahit Bulundu

84
10
6
2
2
Mısır’ın kuzeyinde yer alan İskenderiye kentinde devam eden arkeolojik kazıları sonucunda, granit mermerinden yapılmış siyah ve oldukça büyük bir lahit bulundu. Uzmanlar henüz içini açamadıkları bu lahit keşfiyle dünyanın gündemine oturdular.

Antik Mısır’da insanların öldükten sonra gömülme ritüelleri, tarihin en gizemli toplumunu biraz daha tuhaf kılıyor. İskenderiye kentinde bulunan, granitten yapılmış dev lahit de bu ritüellerden birisi. Zira 265 cm uzunluğunda ve 165 cm yüksekliğindeki bu kalıntı, gerçekten de sıra dışı.

Uzmanlar, aynı zamanda bu lahitin yakınında, kaymak taşı ya da su mermeri olarak bilinen bir taştan yapılmış büst de buldular. Fazlasıyla deforme olan büstün kime ait olduğu henüz bilinmiyor. 

Söz konusu lahit ve büstün görüntüleri:

Kalıntıların M.Ö 305 ila M.Ö 30 yılları arasında tarihlendirilmesi bekleniyor. Bu lahitin gözetim altında, içindekilerin bozulmaya uğramadan açılması sonucunda, belki de yeni bir İndiana Jones filmine senaryo hazırlanabilir. Yapılan keşif şimdiden yankı uyandırıyor.

İskenderiye, yüzyıllar boyunca kalıntıları yer altındaki kat ve kat biriken topraklarda saklayan bir medeniyet beşiği oldu. Bu yeni bulmacanın çözülmesiyle belki de antik Mısır ve diğer medeniyetler hakkında ciddi bulgular elde edilecek. 

Mısır’daki arkeolojik kazıların daha yüzyıllarda süreceği söyleniyor.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/huge-mystery-sarcophagus-unearthed-in-egypt-alexandria
84
10
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
84
10
6
2
2