Mısır Piramitleri'nden Bile Eski: Dünyanın İlk Piramiti Kazakistan'da Bulundu!

0
0
0
0
0
Mısır Piramitleri'nden 1000 yıl önce inşa edilmiş piramit benzeri bir mezar Kazakistan'da ortaya çıkarıldı.

Kazakistan’ın Karagandı bölgesinde araştırma ve kazı yapan bilim insanları ilginç bir tarihi eser ile karşılaştı. Dünyanın ilk piramiti olduğu düşünülen piramit şeklinde bir mezar ortaya çıkarıldı. Bulunan piramit şeklindeki mezarın, dünyaca ünlü Mısır Piramitleri’nden 1000 yıl önce yapıldığı düşünülüyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Saryanskiy Arkeoloji Enstitüsü araştırma lideri  İgor Kukuşin bulunan tarihi eser için "Kazakistan'da ilk kez rastlanılan bu yapı, piramit benzeri, basamaklı bir yapıya sahip. Bronz Çağı'nın son dönemlerinde yaşayan Begaz-Dandibay topluluğuyla ilişkilendirilen bu yapılardan az sayıda mevcut, ancak hiçbiri buna benzemiyor” şeklinde konuştu.

Bulunan piramit şeklindeki mezarın henüz hangi amaçla yapıldığı ve kime ait olduğu bilinmezken araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları bu mezarın bir kral, lider ya da toplumda önde gelen üst düzey birine ait olduğunu düşünüyor. Ortaya çıkarılan tarihi eser ile ilgili çalışmalar önümüzdeki dönemde de devam edecek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0