MIT, Resimlere ya da Videolara Dokunarak İçindeki Objeyi Hareket Ettirebileceğiniz Süper Bir Teknoloji Geliştirdi

0
0
0
0
0
MIT, Resimlere ya da Videolara Dokunarak İçindeki Objeyi Hareket Ettirebileceğiniz Süper Bir Teknoloji Geliştirdi
MIT, geliştirdiği yeni bir video teknolojisi ile gerçek objeleri hareket ettirmenize olanak tanıyor.

Söylemesi bir hayli zor olan Massachusetts Institute of Technology, ya da kısa adıyla MIT, geliştirdiği yepyeni bir video teknolojisi ile özellikle bilim kurgu filmlerinde çok daha gerçekçilik ortamı katabilecek. Aynı zamanda izleyicilerin videoya dokunarak etkileşim alabileceği gerçek bir interaktif ortam da hazırlayan MIT, CSAIL adını verdiği yöntemi tanıttı.

Şöyle ki; bir bilim kurgu filminde gördüğünüz gerçek hayatta görünen karakterler, bilgisayar üzerinden yapıldıkları için gerçek objeler ile etkileşime girerek onları hareket ettiremiyor. Bu sanal varlıkların dokunduğu, hareket ettirdiği şeyler ise yine bilgisayar ortamında hazırlanmakta. Fakat MIT, bu yeni yöntem ile klasik kamera ile hareket ettirilmek istenen objeyi hareket ederken çekerek bunu bilgisayar ortamında işlemesinin ardından ekrana dokunarak ya da sanal karakterin hareket ettirebileceği hale getirebiliyor.

Eğer bu anlatım sizin kafanızda bir şey canlandırmadıysa lafı fazla uzatmadan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün hazırladığı videoyla sizi baş başa bırakayım.

Gördüğünüz gibi bu tarz bir teknik ile çekilecek filmlerde canavarlar ya da sanal varlıklar gerçekten filmlerde kullanılan gerçek objeler ile etkileşime geçebilecek iken aynı zamanda sizin dokunarak videodaki birçok şeyi hareket ettirebileceğiniz interaktif videolar da ortaya çıkabilir.

Kaynak : http://news.mit.edu/2016/touching-objects-in-videos-with-interactive-dynamic-video-0802
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0