MIT’nin Zincir Şeklindeki Akıllara Zarar Yeni Robotu!

1
0
0
0
0
MIT, geçtiğimiz yıl LineFORM isimli yılanımsı bir robot tasarlamıştı. Yeni robotları ise bu robota benzer yapıda ancak daha gelişmiş ve modülerleştirilmiş bir robot olan ChainFORM!

MIT Media Labs mühendislerinin ve bilim insanlarının yaratıcılıkları sınır tanımıyor. Mühendisler, yine bir ilki gerçekleştirerek zincir şeklinde robot yaptılar. Bu robot her biri ufak ve üzerine ışık sensörü yerleştirilmiş, modüler parçalardan oluşuyor. Robotu tıpkı bir lego seti gibi birleştirip ayırarak, istediğiniz amaçla kullanabiliyorsunuz.

ChainFORM isimli robot, gerçekten ilginç bir fikir. Aslında geçen yıl tasarladıkları LineFORM isimli yılanımsı robotun farklı bir versiyonu gibi. Sisteme modülerlik getirilerek yapılan bu cihaz, aslında ne kadar “robota” ihtiyacınız varsa o kadar kullanmanızı sağlayıyor. Tamamen modüler değil, çünkü elektrik devrelerinin iletimi tamamlaması gerekiyor, ancak mühendisler; tamamen modüler yapana kadar çalışmalarını sürdürecek. Her parça 0.8 cm uzunluğunda.

Bu teknoloji; yapay organlardan casus robotlara, robot hayvanlardan akıllı ev sistemlerine dek her yerde kullanılabilir. Şimdilik daha bebeklik aşamasında, biraz daha büyüdüğünde eminim hepimiz evlerimizde kullanıyor olacağız.

Kaynak : http://spectrum.ieee.org/automaton/robotics/robotics-hardware/modular-robotic-chain-is-whatever-you-want-it-to-be
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0