Mobil İnternetinizi Eskisinden Daha Hızlı Hale Getirecek 6 Pratik Yöntem

77
19
14
5
2
Mobil veri hızı ile ilgili sorun yaşayan okuyucularımız için derlediğimiz 6 basit yöntem ile daha sağlıklı bir internet erişimine kavuşun.

Günümüz akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunlarından biri de kuşkusuz ki yavaşlayan mobil internet. Çoğu zaman servis sağlayıcı ile ilgili sorunlar nedeni ile bu tür durumlarla karşılaşıyor olsak da kimi zaman sorun cihazlarımızdan kaynaklanabiliyor. 7 adımda sizlere mobil veri hızınızı nasıl daha etkin bir şekilde kullanabileceğinizi açıklamaya çalışacağız.

Cihazınızı Resetleyin

İnternet hızınıza dair bir problem yaşıyorsanız sorununuzun çözümü oldukça basit olabilir. Türk halkı olarak en sevdiğimiz sözlerden biri olan “Bir açıp kapayalım” anlayışı akıllı telefonlar için de büyük önem taşıyor. Çoğu zaman cihazınızı yeniden başlatmak, yavaş mobil veri akışına çözüm olabilir.

Bulunduğunuz Ortamı Değiştirin

Kimi zaman durduğunuz nokta akıllı telefonunuz için ya da servis sağlayıcınız için Bermuda Şeytan Üçgeni’ne dönüşebilir. Bu sebeple bir bağlantı sorunu yaşıyorsanız o an bulunduğunuz alanın da bunda rolü olabilir. Farklı ve daha uygun olduğunu düşündüğünüz bir bölgeye ilerleyerek sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Bazı Güncelleme ve Uygulamaları Devre Dışı Bırakın

Siz o an farkına varamasanız dahi bazı uygulamalar doğrudan internetinize etki edebilir. Bu bir güncelleme yoluyla gerçekleşebileceği gibi uygulamanın doğrudan bir etkisi de olabilir.

VPN Kullanıyorsanız Devre Dışı Bırakmayı Deneyin

VPN her ne kadar gizlilik sağlamasıyla avantajlı bir internet çözümü gibi gözükse de çoğu zaman hız anlamında uyumsuzluk ve sorunlara sebep olabilir. VPN bağlantınızı kaldırarak ya da en azından yeniden başlatarak sorununuzu çözme ihtimaliniz bir hayli yüksek.

Bağlantı Ayarlarınızı Resetleyin

Tıpkı cihazınızı yeniden başlatmak gibi bağlantı ayarlarınızı da sıfırlamak bazen son derece etkili bir çözüm olabilir.

SIM Kartınızı Çıkarın

Cihazınızı yeniden başlatmak ya da bağlantı ayarlarınızı sıfırlamak sizin çözüm olmadıysa sorununuz SIM kartınız ile ilgili olabilir. SIM kartınızı da oldukça basit bir mantıkla yerinden çıkarıp tekrar takarak potansiyel bir ihtimali eleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.makeuseof.com/tag/speed-up-slow-mobile-data/
77
19
14
5
2
Emoji İle Tepki Ver
77
19
14
5
2