Bu işlemin uzun sürmesi yüzünden birçok Android kullanıcısı sorunlar yaşamıştı ve aylardır Marshmallow'u kullanamadıklarını belirtiyorlardı. Marshmallow'u kendi arayüzlerine uyarlamayı sonunda başaran akıllı telefon üreticileri, bu işletim sisteminin kullanım oranlarının da kısa süre içerisinde yükselmesini sağladı.
Google'ın yayınladığı kullanım oranlarına göre geçtiğimiz ayın başında yaklaşık %2.3 oranında olan Android Marshmallow kullanım oranı, bu ayın başında %4.6'ya yükseldi. Sadece bir aylık süre içerisinde 2 kat artan kullanım oranı, Marshmallow'a geçişin hızlandığının bir göstergesi. Yine de Android, iOS ile yarışabilmek istiyorsa bu oranı en azından %40'a kadar yükseltmesi gerekiyor.
Tabii ki Marshmallow'un oranlarının artmasıyla birlikte işletim sisteminin diğer sürümlerinin de oranı düştü. Lollipop'un kullanım oranı %36.1'den %35.8'e, KitKat'ın kullanım oranı %34.3'ten %33.4'e, Jelly Bean'in kullanım oranı ise %22.3'ten %21.3'e düştü. Ice Cream Sandwich'in ve Gingerbread'in kullanım oranları sırasıyla %2.2 ve %2.6'da sabit kaldı.