Apple’ın iOS 6 ile kullanıcıları ile tanıştırdığı Apple’ın Harita uygulaması, o dönemde Google ve Android ile patent davaları ile uğraşırken bir anda aldığı karar ile piyasaya çıkarılmıştı. “Aceleye gelen” diyebileceğimiz Apple Harita uygulaması tam hazır olmadığı için de uzun süre eleştirilere maruz kalmıştı.
Aradan geçen 2 yıllık sürede Apple hatasını bildiği için harita kısmına büyük bir yatırım yaptı ve en büyük rakibi olan Google’ı yakaladı. Hatta İngiltere'nin en büyük mobil şebekelerinden EE'nin açıkladığı bilgilere göre, 4G mobil bağlantıda harita servisleri üzerindeki trafiğinin yüzde 70'i Apple Harita uygulamasına ait görünüyor.
4G bağlantıda rakibini sollayan Apple Haritalar ilerleyen yıllarda Google Maps’i oldukça zora sokacak gibi duruyor. 4G için geçerli olan bu istatistik, 3G için kullanıldığında ise sonuç tam tersi çıkıyor.