Apple’ın Uzakdoğu’daki çalışma koşullarının her zaman zorluğundan bahsedilmiştir. BBC, buradaki zor şartların ortaya çıkması amacıyla üç muhabirini Endonezya’ya gönderdi. İşe yeni girmiş gibi çalışmaya başlayan muhabirler, buradaki koşulları fotoğraflarla belgeledi.
Fotoğrafların bir tanesinde 14 yaşındaki Endonezyalı bir çocuk, çamurların içerisinden tehlikeli bir şekilde kalay çıkarırken görüntüleniyor. Yine uzun saatlerce çalışan bir kız çocuğunun, fırsattan yararlanarak boş bulduğu bir masaya başını koyup uyuduğu sırada fotoğrafı çekiliyor.
BBC’de yayınlanan belgeselin ardından Apple yöneticileri bu iddiaları araştıracaklarını ve tedarikçilerin ihmalinin olup olmadığının kontrol edileceğini açıkladılar.