Model S ve Volvo S90'nın Fren Sistemleri Testinde Tesla Başarısız Oldu

27
12
8
4
1
Volvo S90 ve Model S'nin fren sistemleri karşılaştırıldığında, Tesla başarısız oldu. Fakat firma bu duruma itiraz etti ve sonuçlarla aynı fikirde olmadıklarını belirttiler.

Tesla’nın Model 3 ile ilgili aldığı fren şikayetlerinden sonra Model S ile ilgili yeni ve çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Avrupa ülkelerinin test ve standartlar organı olan ILNAS olağandışı bir acil durum fren testi yaptı. Testte 2015 model S ile yeni Volvo S90 karşılaştırıldı.

Model S'in testi başarısız oldu.

Gözlemcilere göre, 60km hızla Volvo S90 başarılı bir şekilde durabilirken 30km hızın altında Model S, maket araca çarparak başarısız oldu. Tesla için bu iyi görünmüyordu ancak şirket şaşırtıcı bir şekilde sonuçlarla aynı fikirde olmadığını söyledi. Bir sözcü yaptığı açıklamada, ILANS’ın metodoloji de dahil olmak üzere testin ayrıntılarını vermeyi reddettiğini ifade etti. Tesla, test basınla paylaşılana kadar konu hakkında bir şey öğrenemedi ve söz konusu modelin Almanya'da bir kiralık araba olarak kullanıldığını da saptadı.

Test bir takım soruları gündeme getiriyor.

Neden yepyeni bir rakibe karşı üç yıllık bir kiralık araba kullanıldı?

Testi neden medyanın önünde yaptılar?

Bu test ile Tesla'nın eski fren sistemi (özellikle otomatik acil durum frenleme) konusunda endişeler ortaya çıkmaya başlıyor mu?

Model S araçlarının 2016 sonlarında veya daha sonra bile bu sorunu yaşamamasına rağmen böyle bir test neden yapıldı?

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/07/tesla-and-luxembourg-model-s-braking-test-dispute/
27
12
8
4
1
Emoji İle Tepki Ver
27
12
8
4
1