Modeminizin Wireless Sinyalini Güçlendirmeniz İçin 8 Sağlam Öneri!

7
0
0
0
0
Evinizde yer alan modeminizin wireless sinyalini güçlendirmek için uygulayabileceğiniz 8 alternatif çözüm.

Evlerimizde veya iş yerlerimizde yer alan modemlerin özellikleri, fiyatına göre değişkenlik gösterebliyor. Eğer orta seviye bir modeme sahipseniz, wireless yayım gücü standart olur ve oda sayısına göre bu sinyaller kullanım durumuna göre zayıf kalıp işlerinizin aksamasına neden olabilir. Bu haberimizde sizlere modeminizin wireless sinyal gücünü güçlendirebilmek için uygulayabileceğiniz 8 alternatif çözüm yollarından bahsettik. 

1. 

Eğer evinizde wireless üzerinden bağlantı kuran cihazlarınız varsa ve bunları kullanmıyorsanız kapatın. Böylelikle paylaşılan sinyal sadece o an kullandığınız cihaza kalacaktır. 

2. 

Evinizin tasarımından kaynaklanan bazı hatalardan dolayı modeminizi tek bir noktaya koymak zorunda bırakılabiliyorsunuz. Durum böyle olduğunda, evin diğer ucundan bağlanmaya çalıştığınızda wifi sinyali oldukça düşük kalabiliyor. Ancak uzun bir cat6 kablosuyla modeminizi evin tam merkez noktasına yerleştirirseniz, bu sinyal oranı odalara eşit olarak dağılmasını sağlyacaktır. Böylelikle her odadan eşit bir sinyal miktarıyla internete bağlanabileceksiniz. 

3. 

Evlerinizin duvarları yapılırken çeşitli ara malzemeler kullanılabiliyor, ki bunlardan bir tanesi de kimyasal yalıtımlardır. Bu tip kimyasal yalıtımlar wireless sinyalini düşürebiliyor ve internetinizin yavaş olmasına neden oluyor. 2. madde de bahsettiğimiz gibi, modeminizi,internete bağlandığınız en yakın noktalara koymayı tercih edin. Böylelikle bu klasik duvar sorunu da azalacaktır. 

4. 

Eğer evinizin koridoru çok uzunsa, diğer ucundan yapılan bağlantılar doğal olarak düşük olacaktır. Ancak modeminizi bu uzun koridorun tam ortasına koyarsanız, bu sinyaller eşit olarak sadece ikiye bölünmüş olacaktır ve bağlantı esnasında eskisi gibi problem çıkmayacaktır. 

5. 

Modemlerinizin wifi antenleri modeminizin kalitesine göre performans farklılığı gösterebiliyor. Bazı modemlerin wifi antenleri değişebildiği için yüksek kaliteli bir anten/antenler alırsanız, bu sorunu yarıya indirmiş olursunuz.  

6.

Eğer USB üzerinden çalışan bir wifi anteniniz varsa, antenin sahip olduğu yazılımını kontrol edin. Anteniniz yanlış yöne doğru ayarlı ya da sahip olduğunuz yazılımın güncellenmesi gerekiyor olabilir. Eğer problem yazılımdan kaynaklanıyorsa, bunu güncellediğiniz taktirde sorun ortadan kalkacaktır. 

7. 

Wifi’nızın frekans bandını 2.4 GHz’den 5 GHz’e değiştirin. 

Videoda da görebildiğiniz gibi, bunu yapmanız durumunda sinyaliniz güçlenecektir. 

8. 

Modeminiz kaç yıllık? Bir çoğumuz nasılsa halen daha çalıştığı için bunu masraf yaparak değiştirmekten kaçıyor. Ancak sahip olduğunuz modem gerçekten eski bir modelse bu sinyalinizin baş düşmanı denilebilecek kadar etkilidir. Modeminizi uygun fiyatlı yeni bir modeli ile değiştirmeniz durumunda sinyalleriniz daha da güçlenecektir. 

Kaynak : http://www.makeuseof.com/tag/8-tips-to-boost-the-signal-from-your-wireless-router/
7
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
0
0
0
0