İzmir'de Modern Sulama Yöntemiyle 415 Milyon TL Gelir Sağlandı

49
8
4
2
0
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, modern sulamayla tarımdaki verimlilik ve üretim deseninin çeşitlenmesi ile birlikte çiftçilerin 415 milyon lira gelir elde ettiğini belirtti. Modern sulama, çiftçi gelirlerinde doğrudan etkili bir rol oynuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlar ile modern sulama sistemini yaygınlaştırmaya çalışıyor. Bu modern sulama sistemleri, tarımda su tasarrufu sağlıyor ve çiftçilerin kazancını doğrudan etkiliyor.

Bu kapsamda İzmir'de modern sulama yatırımlarını dur durak bilmeden sürdüren DSİ, 22 Nisan ve 1 Ekim tarihleri arasında tamamlanan sulama sezonunda tamı tamına 481 bin 810 dekar tarım arazisinin sulandığını belirtti. İzmirli çiftçiler, modern sulamanın da etkisiyle birlikte yakşalık 415 milyon lira gelir elde etti.

Pakdemirli: "İzmir'in bereketli topraklarını suyla buluşturmaya devam edeceğiz"

Modern sulama

Açıklamalarında değerlendirmelere yer veren Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Türkiye'de suyun dörtte üçünün sulamada kullanıldığını belirtti. Bu nedenle sulama tesislerinde en modern ve tasarrufu en yüksek damlama ve yağmurlama sistemlerini kullandıklarını belirten Pakdemirli, "Bu şekilde üçte iki oranında su tasarrufu sağlayabiliyoruz" açıklamalarını yaptı.

İzmir'de işletmeye alınan sulama sistemlerinin en modern sistemlerle inşa edildiğini belirten pakdemirli, İzmir'in topraklarında modern sulama tesislerinin kullanılmaya devam edileceğini açıkladı. Tarım arazilerinin suya kavuşması ve kapalı sistem sulamasının yaygınlaşması için çabalayan Pakdemirli, bu durumu fazlasıyla önemsediklerini belirtti.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/izmirli-ciftciler-modern-sulamayla-415-milyon-lira-gelir-sagladi/1626785
49
8
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
49
8
4
2
0