Mona Lisa, Sanal Gerçeklik Teknolojisi ile Yeniden Hayat Buldu

17
4
2
1
0
Fransa'nın başkenti Paris’te bulunan dünyanın en büyük sanat müzesi Louvre, ziyaretçilere sanal gerçeklik deneyimi yaşatmak için HTC VIVE Arts ile iş birliği yaptı. Proje kapsamında Leonardo da Vinci’nin ikonik portresi Mona Lisa, üç boyutlu hale getirildi.

Sanat tarihinin en önemli eserlerine ev sahipliği yapan Paris’teki Louvre Müzesi, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir projeye imza attı. HTC VIVE Arts ile iş birliğine giden müze, sanat severlere Leonardo da Vinci’nin dünyaca ünlü başyapıtı Mona Lisa’yı sanal gerçeklik teknolojisiyle keşfedebilmelerine imkan tanıyor. 

Geçtiğimiz günlerde ziyaretçilerin beğenisine sunulan Mona Lisa: Camın Ötesi adlı sanal gerçeklik sergisi, resim üstünde çıplak gözle görülemeyen detaylardan Da Vinci’nin uyguladığı tekniklere kadar pek çok konuda önemli bilgiler sunuyor.

leonardo da vinci

Mona Lisa: Camın Ötesi’ni deneyimlemek için illa Louvre Müzesi’ne gitmeniz gerekmiyor. Dünyanın neresinde olursanız olun, VIVEPORT aracılığıyla çevrimiçi olarak bu eşsiz tabloya erişebileceksiniz. Proje ayrıca Da Vinci’nin diğer eserlerini de içeriyor ve ünlü sanatçının tabloları hakkında daha önce duymadığınız bilgiler veriyor. 

sanal gerçeklik

HTC, bu eşsiz deneyim için müzenin içinde VIVE VR başlığı altında VIVE Cosmos’ların olduğu özel bir görüntüleme odası kurdu. Ziyaretçiler, arada hiçbir koruyucu cam ve çerçeve olmadan, eserle yüz yüze kalacak ve tarihi boyunca üzerinde yapılan tüm restorasyon çalışmalarını yakından görebilecek.

louvre müzesi

Da Vinci'nin Fransa'daki ölümünün 500. yıldönümü şerefine gerçekleştirilen sergi, 24 Ekim 2019 – 24 Şubat 2020 tarihleri arasında Louvre Müzesi’nde olacak.

Kaynak : https://www.designboom.com/technology/htc-vive-arts-mona-lisa-3d-louvre-da-vinci-exhibition-10-28-2019/
17
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
2
1
0