Motorola, Katlanabilir Akıllı Telefonların En Büyük Sorununa Çözüm Olacak Bir Patent Aldı!

20
5
5
3
0
Motorola, patentini yeni aldığı bir teknoloji ile katlanabilir akıllı telefonların ekran deformasyon sorununa alternatif bir çözüm getirebilir.

Yakın gelecekte katlanabilir akıllı telefonlar ile karşılaşacağımızı artık hepimiz biliyoruz. Katlanabilir akıllı telefonlar üzerinde en çok kafa yoran şirketler ise Güney Koreli teknoloji devleri Samsung ve LG.

Katlanabilir akıllı telefonlar konusundaki en büyük problemlerden biri, telefonun sürekli olarak katlanıp açılması durumunda ekranın deforme olması ve pürüzsüz, düz yapısını kaybetmesi. Uzak doğulu üreticiler bu sorun üzerinde çalışmaya devam ederken, çözüm okyanusun diğer ucundan gelmiş olabilir.

Motorola, katlanabilir akıllı telefonların ekran deformasyonu problemine çözüm olabilecek yeni bir teknoloji geliştirdi ve patentini aldı. Söz konusu patentin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği henüz bilinmese de ihtimaller dahilinde olduğu söylenebilir.

Patentte yer alan teknolojiye göre cihaz üzerinde bulunan sensörler ekranın kapalı olduğunu ve cihazın katlı olmadığını tespit edebilecekler. Tespitin ardından ekranın katlandığı noktada bulunan menteşeler ısınarak ekranı eski haline geri getirecekler. Böylece bir deformasyon söz konusu olmayacak.

Teknoloji şirketleri geliştirdikleri ürünler için pek çok farklı patent alıyorlar fakat bu patentlerin bir çoğu yalnızca çizimde kalıyor. Bu nedenle Motorola’nın sorunu tam olarak çözdüğünü söyleyemeyiz. Fakat soruna alternatif bir çözüm getirdiği su götürmez bir gerçek.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/motorola-patent-might-have-solved-a-big-problem-with-foldable-phones
20
5
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
5
3
0