Kızaklı Kamerayla Gelecek Motorola One'ın Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

8
3
2
0
0
Bir zamanların en başarılı telefon üreticilerinden biri olan Motorola, tahtını geri almak için çalışmalara devam ediyor. Orta segment telefonlardan biri olması beklenen yeni Motorola One telefonlarından biri kızaklı kameraya sahip olabilir.

Tam ekranlı akıllı telefonlar, bu özelliğe sahip olabilmek için farklı tasarımlarla geliyorlar. Bunun son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan örneği ise kızaklı kameralar. İlk olarak Vivo Apex ile karşımıza çıkan bu kameralar, daha sonra da Xiaomi, Oppo, Huawei ve hatta Samsung telefonlarında bile çentik tasarımına alternatif olarak tercih edilmişti.

İçerisinde bulunan motorlar sayesinde açılıp kapanma özelliğine sahip olan bu kızaklı kameralar, pazarda çoktan yerini almaya başladı. Motorola da bu trende ayak uydurmak için geç kalmak istemeyen üreticiler arasında yer alıyor. Bir teknoloji sitesi olan ProAndroid, firmanın bu özelliklere sahip bir telefon üreteceğini iddia etti. 

Motorola One'ın sahip olacağı iddia edilen teknik özellikleri:

Motorola One

Telefonun orta segmentte yer alacak bir cihaz olması bekleniyor. Ortaya çıkan özelliklerine de bakacak olursak bu iddiaların doğru olduğunu anlayabiliyoruz. 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile birlikte gelen telefonda işlemci olaraksa Qualcomm Snapdragon 675 tercih edilmiş. Orta segment sınıfının en iddialı işlemcilerinden biri olan bu işlemcinin, telefonu performans açısından iyi yerlere taşıyacağını söyleyebiliriz.

Arka kamera olarak ise diğer rakipleri gibi 64 MP değerinde bir arka kamera tercih edilmiş durumda. 2 arka kamerası olması beklenen telefonun ön kamerası ise 32 MP değerinde. Motorola One'ın 6,4 inçlik 1080p çözünürlüğe sahip bir ekranla gelmesi bekleniyor. Telefon, yüksek ihtimalle Android 10 ile birlikte gelecek. Bu da cihazın önümüzdeki yıl satışa sunulacağına dair olan iddiaları kuvvetlendiren etmenlerden birisi.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/new-motorola-one-pop-up-camera-mid-range-specs/
8
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
0
0