Motorola One Vision, Sinematik Ekran ve Akıllı Kamera İle Geliyor

15
3
2
0
0
Motorola, etkileyici ve uygun fiyatlı yeni telefonunu dünyanın dört bir yanına pazarlamak için hazırlanıyor. Önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek lansmanlarla farklı ülkelerde satışa sunulacak etkileyici özelliklere sahip olan yeni cihazın adı One Vision.

Motorola One Vision, 6,3 inçlik daha uzun ve dar olan 21:9 CinemaVision ekranı ile sinematik videoları daha iyi gösterebiliyor. Ayrıca geleneksel çentik kullanımını değiştirerek 25 megapiksellik ön kamerayı delikli bir tasarımla yerleştiriyor.

48 megapiksellik ana arka kamera, "QuadPixel" olarak adlandırılan bir teknolojiye sahip. Fakat bu bir pazarlama jargonundan ibaret. One Vision, gelişmiş netlik ve düşük ışık performansı için sensördeki dört piksel kümesini daha büyük bir piksel olarak algılar. Sonuçta ortaya çıkan fotoğraf 12 megapikseldir ancak 48 megapiksellik ham fotoğraflara göre daha iyi bir sonuç ortaya çıkar. Ayrıca cihazda yalnızca "bokeh" efekti amacıyla kullanılan ikinci bir 5 megapiksellik kamera bulunur.

Motorola, son iki yıl içinde yapay zeka konusundaki çalışmalarını arttırdı. Bu doğrultuda arka kamera için yeni akıllı özellikler görmek sürpriz olmaz. Örnek olarak cihazda yapay zeka destekli çekim optimizasyonu özelliği bulunabilir. Yapay destekli cihazla fotoğraf çekileceği sırada telefon, bir yüz görürse portre modunu, karanlık sahnelerde ise gece görüşü modunu kullanmayı önerir. Ayrıca çekilen fotoğraf eğri olursa görüntüyü biraz daha düzenli hale getirmek için kırpar ve hizalar. Orijinal fotoğrafın bir yedeği olarak kaydeder.

Motorola One Vision, Android One işletim sisteminin yanında sekiz çekirdekli bir Samsung Exynos 9609 yonga seti ve 4 GB RAM ile geliyor. Cihaz, depolama kapasitesi açısından sadece 128 GB'lık bir versiyona sahip. 512 GB'a kadar microSD kartı destekliyor. Bataryası ise 3500 mAh.

Cihaz şu an Brezilya'da satışa sunulmuş durumda. Önümüzdeki haftalarda ise Meksika ve Avrupa'da lansmanları yapılacak. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/15/motorola-one-vision-cinemavision-ai-camera/
15
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
2
0
0