Motorola Razr Ekranı, Rakiplerinden Ucuza Tamir Olacak

7
5
3
2
1
Katlanabilir telefon pazarına yeni Razr modeli ile sıkı bir giriş yapmayı planlayan Motorola, telefonun ekranında bir sorun olması durumunda karşımıza çıkacak faturayı açıkladı. Ekranı değiştirmek ucuz değil ancak rakiplerinin fiyatlarının epey altında.

Katlanabilir telefonlar her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Pek çok üretici bu alanda çalışmalar yapıyor. Bu firmalardan bir tanesi de, hali hazırda efsanevi katlanabilen telefonuna ekran entegre etmeye odaklanan Motorola. 

İnsanların katlanabilir telefonlarla ilgili ilk düşüncesi, biraz da başarısız Samsung Galaxy Fold deneyiminin etkisiyle bu telefonların sık bakım ve onarım gerektirdiği, bu maliyetlerin de oldukça yüksek olduğu yönünde. Şimdiye kadar açıklanan fiyatlara baktığımızda insanlar kesinlikle haklı görünüyor.

“Sadece” 299 dolar

motorola razr

Motorola, yeni Razr cihazların ekran değişim fiyatlarını açıkladı. Açıklanan rakam tahmincileri oldukça şaşırttı. Başlangıç-orta seviye bir akıllı telefon parası olan 300 dolar karşılığında ekranı değiştireceğini açıklayan Motorola, hem rakiplerinden çok daha makul bir fiyat sunmuş oldu hem de tahminlerin tam 1,200 dolar altına inerek takipçilerini sevindirdi. 

Bu ürün segmentinin önde gelen telefonları olan Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold, ekran değişimi için 600 dolar gibi oldukça yüksek bir meblağa ihtiyaç duyuyor. Bu anlamda Motorola Razr’ın değişim fiyatı neredeyse yarı yarıya daha düşük oldu. Razr ekranı rakiplerinin ekranından biraz daha küçük olsa da sonuçta esas pahalı olanın katlanabilmeyi sağlayan teknoloji olduğunu biliyoruz.

Katlanabilir telefon fiyatları düşer mi?

motorola razr

Katlanabilir telefon pazarı şu anda çok yeni ve teknolojiye meraklı küçük bir kesim dışında pek de kimsenin satın alacağı bir ürün gibi gözükmüyor. Fakat bu durum çok büyük ihtimalle kısa süreli olacak ve gelecek yıl pazarın hareketlenmesiyle birlikte katlanabilir telefonları çok daha sık göreceğiz. 

Şu anda piyasanın kaymağını götürmeyi planlayan üreticiler, yeni olmanın ve rekabetin az olmasının avantajını kullanarak fiyatları yüksek tutacaktır. Daha sonraki dönemde ise rekabetle birlikte piyasa kendini bulacak, katlanabilir telefonların fiyatları da daha kabul edilebilir seviyelere inecektir. 

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/30/motorola-will-cut-the-price-of-motorola-razr-screen-replacement-service/
7
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
7
5
3
2
1