Motorola'nın Katlanabilir Telefonu Razr'a Ait İlk Görsel Ortaya Çıktı

26
5
1
1
0
Katlanabilir akıllı telefon deyince akla ilk olarak Samsung ve Huawei gelse de bu konsept üzerine çalışan farklı akıllı telefon üreticileri de var. Bu üreticilerden bir tanesi de Motorola ve şirketin, Motorolaz Razr adını verdiği katlanabilir akıllı telefonundan ilk görsel ortaya çıktı.

Katlanabilir akıllı telefonların, gündemi oldukça meşgul ettiği bir sene olan 2019’da bu trende katılan firmalardan bir diğeri de Motorola oldu. Şirketin, Razr üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyordu. Geçtiğimiz seneden bu yana hakkında çeşitli bilgiler ortaya çıkan telefon, zamanla gerçekliğe dökülmeye başladı. Şirket, mayıs ayında konsept gösterimi için hayran yapımı bir render kullanmıştı ve bugüne kadar cihaza dair gerçek bir görsel görememiştik.

Evan Blass isimli bir Twitter kullanıcısı, Motorola Razr’a dair ilk görselleri paylaştı. Paylaşılan görselle birlikte Motorola’nın da neden ilk hayran yapımı bir render kullandığı ortaya çıktı. Gerçek cihaz da bu render’a oldukça benziyor.

Motorola Razr

Motorola Razr

İlk bakışta bu cihazın orijinal kapalı Razr olduğunu düşünebilirsiniz. Alt tarafta bulunan çıkıntı neredeyse birebir aynı ancak görsele biraz daha yakından baktığınızda orijinal Razr’da bulunan tuş takımının olmadığını görebilirsiniz. Yani dikine katlanmış tamamen bir dokunmatik ekran.

Ayrıca bu görselin, bu senenin başlarında çıkan söylenti haberleriyle de eşleştiğini söylemek mümkün. Cihazın alt tarafında yer alan kısım küçük bir butona ya da parmak izi okuyucu sensörüne ya da her ikisine birden ev sahipliği yapıyor. Ekranın tamamı gözükmese de 600x800 ikincil bir ekran olduğu düşünülüyor. Bunların haricinde cihaza dair çok fazla bir şey söylemek mümkün değil.

Cihazın sahip olacağı donanımlarla ilgili de bazı söylentiler bulunuyor. Motorola Razr, sdm670 platforma yani Snapdragon 670 ya da Snapdragon 710’a sahip olacak. Cihazda 4 GB / 6 GB RAM, uzun 6,2 inç değerinde OLED bir ekran yer alacak. Motorola’nın cihazı 13 Kasım’da düzenleyeceği bir etkinlikte çıkartması bekleniyor. Motorola, belki de bu telefonuyla dikine katlanabilir akıllı telefon yarışını başlatacak.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/motorola-razr-foldable-phone-first-look/
26
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
5
1
1
0