2 Aydır Üzerinde Çalışılan Mozilla Firefox 69.0, Nihayet İndirilebilir Hale Geldi

27
2
1
1
1
Resmi sürümünün çıkmasına 1 gün kalan Mozilla Firefox 69, Mozilla'nın FTP sunucuları üzerinden desteklenen tüm sistemler için indirilmeye hazır hâle geldi. Sürümde ne gibi yenilikler olduğunu ve nasıl indirebileceğinizi öğrenmek için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Açık kaynaklı ve platformlar arası bir tarayıcı olan Mozilla Firefox ekibi, yaklaşık 2 aydır yeni sürüm 69.0 üzerinde çalışıyordu. Yeni sürümün 3 Eylül günü resmî olarak kullanıma açılması bekleniyordu ancak bu tarihe kadar beklemek istemeyen Mozilla, kaynak kodlarına GNU/Linux, macOS ve Microsoft Windows işletim sistemleri için son dosyaları da yükledi ve sürümü indirmeye hazır hâle getirdi.

Mozilla Firefox 69.0, MacOS işletim sistemleri için önemli ölçüde batarya tasarrufu ve diğer tüm işletim sistemleri için pek çok performans iyileştirmesi içeriyor. Dilerseniz sürümün başka ne tür yenilikleri içerdiğine ve nasıl indirilebileceğine yakından bakalım.

Firefox 69.0’da ne gibi yenilikler olacak?

Mozilla Firefox 69.0

Firefox 69.0, ciddi öneme sahip bir sürüm olmayacak ancak Windows ve Mac kullanıcıları için birkaç büyük iyileştirmeyi beraberinde sunacak. İkinci en önemli yenilik ise çift GPU kurulumuna sahip Mac bilgisayarlarda çok daha fazla batarya ömrü sunması olacak.  Ayrıca Firefox 69.0, macOS kullanıcıları için “Finder’da İndirme” işlemini de yapabilecek.

Windows kullanıcıları için de birkaç yeniliğin yer aldığı sürüm, Windows işletim sistemleri için kullanıcılara içerik işlemi öncelik düzeylerini doğru bir şekilde belirleme konusunda işaretler vererek performans artışı sağlayacak. 10 Mayıs 2019 tarihinden daha güncel olan Windows 10’lar için Windows Hello aracılığıyla Web Kimlik Doğrulama Hizmeti olan HmacSecret uzantısını destekleyecek.

Mozilla Firefox

Sonuncusu fakat en önemlisi ise Mozilla Firefox 69.0, artık bir web sitesinde Flash içeriği algılandığında ve kullanıcı “user.onts.css” ve “userChrome.css” dosyalarını yükleyemediğinde Firefox, kullanıcılardan Flash Player’ı her zaman etkinleştirmek için izin isteyerek Adobe Flash Player eklentisinin çalışma biçiminde değişiklikler yapacak.

Firefox 69.0, henüz OTA güncellemeleri aracılığıyla kullanılamıyor. Dolayısıyla sürümün ilk kullananlarından biri olmak ya da mevcut kurulumunuzu güncellemek istiyorsanız gerekli kurulumu, Mozilla’nın FTP sunucuları üzerinden GNU/Linux, Windows ve macOS için bu link üzerinden yükleyebilirsiniz.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/mozilla-firefox-69-is-now-available-to-download-for-linux-windows-and-macos-527236.shtml
27
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
27
2
1
1
1