Mozilla Firefox, Ekim Güncellemesi ile Güvenlik ve Gizlilik Konusunda Çığır Açacak

37
4
3
1
1
Her geçen gün tarayıcı özelliklerini geliştirmeye ve kullanıcılarına yeni hizmet sunan Mozilla Firefox, Ekim güncellemesi kapsamında tek tık ile istediğiniz sitelerin sizden veri almasını ve sizi takip etmesini engelleyecek.

Son dönemde özellikle Facebook liderliğinde gelişen skandallar neticesinde kullanıcı verilerinin mahremiyeti hiç olmadığı kadar büyük bir önem kazandı. Kötü amaçlar hedef alınmadığı takdirde aslında daha iyi bir hizmet sunmak için biriktirilen bu veriler, bahsi geçen hassas dönemde kimi kullanıcılar için rahatsızlık verici olabiliyor. Firefox Quantum ile tarayıcısına yepyeni bir soluk getiren Mozilla, izlenme konusunda hassas kullanıcıları için oldukça işlevsel bir geliştirmenin neredeyse son adımlarına ulaştı.

Geliştirilen yeni sistem sayesinde sizin bilgilerinize hiç bir suretle erişmesini istemediğiniz siteleri, tarayıcı çubuğunun hemen yanında beliren bir ikon ile kontrol edebileceksiniz. Bu pratik özelliğe ek olarak kullanıcıların gizlilik konusunda opsiyonlarını geliştirmeye kararlı olan Mozilla, spesifik içerik engelleyicisinin yanında birçok detaylı yetkiyi de kullanıcılarının huzuruna sunacak.

Söz konusu eklentinin Firefox 63 ile beraber ekim ayında erişime açılması planlanıyor. Bahsi geçen geliştirmeler ve iyileştirmelere bakılırsa, Google Chrome ve Opera ile mücadelesi devam eden Mozilla Firefox, popülerlik anlamında rakiplerini geride bırakmak üzere sağlam bir adım daha atmış gibi gözüküyor.

Kaynak : https://beebom.com/firefox-will-let-users-block-tracking-protection-selectively-with-october-update/
37
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
37
4
3
1
1