Mozilla, İndirme Sorununu Çözdüğü Yeni Firefox Güncellemesini Yayınladı

10
2
1
1
0
Firefox’un son yayınlanan güncellemesi Firefox 69.0.2, bazı Windows 10 kullanıcıları tarafından indirilememişti. Mozilla, Firefox’un son sürümünün açık olan ebeveyn kontrol araçları nedeniyle indirilemediğini açıkladı. Ebeveyn kontrol araçlarının indirmesini engellemeyeceği yeni Firefox güncellemesi yayınlandı.

Firefox’un 69.0.2 güncellemesi, bazı Windows 10 kullanıcıları tarafından indirilemedi. Mozilla, indirme sorununun Windows 10’da bulunan ebeveyn kontrolünün açık olması nedeniyle olduğunu açıkladı. Doğal olarak sorunu sadece Windows 10 kullanıcıları yaşadı. 

Firefox’un güncellemesini indiremeyen kullanıcılar, yeniden indirmeyi denediklerinde de başarısız oldular. Windows 10’daki ebeveyn kontrolü kapatan kullanıcılar ise Firefox’un 69.0.2 nolu güncellemesini indirmeyi başarabildiler. Firefox indirip kullanmak ya da güncellemek için en uygun çözüm tabii ki bu değil. 

firefox 69.0.3

Mozilla mühendisleri ilk etapta sorun yaşayan kullanıcılara, sorun kendileri tarafından çözülene kadar ebeveyn kontrolünü kaldırarak indirmelerini önerdi. Mozilla’nın mühendisleri sorunu, 69.0.3 güncellemesi ile çözdüler. 

Yeni sürümle ilgili Mozilla’dan Matt Howell tarafından yapılan açıklamada, “Yeni güncelleme, 1584613 tarafından yanlışlıkla değiştirilen ebeveyn denetimi servisi için API davranışının bir kısmını geri yükleyen bir düzeltmedir. Böylece Firefox, indirme yöneticisi de dahil olmak üzere, kullanıcılara beklenmeyen sorunlar yaşatmaz” dedi. 

mozilla firefox

Firefox’un indirme sorunu 69.0.3 güncellemesi ile çözüldü. Artık Firefox sorun yaşanmadan Windows 10 kullanıcıları tarafından da indirilebilir. 69.0.2’de yaşanan Yahoo Mail sorunu da yeni güncelleme ile beraber çözülmüş oldu. 

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/mozilla-releases-firefox-69-0-3-with-download-bug-fix-on-windows-10-527789.shtml
10
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
1
0