Mozilla'nın Yeni Tarayıcısı Sesiniz Tarafından Kontrol Edilebilecek

17
3
1
0
0
Kendi mottosuyla "iyi insanların tarayıcısı" Mozilla, yeni tasarladığı tarayıcısı ile sesli kontrol imkanı sunacak.

Herkesin iyiliği için daha güvenli, daha sağlıklı ve daha hızlı bir internet sağladıklarını söyleyen Mozilla, yeni bir sesli komut sistemi üzerinde çalışmakta. Sesli asistanlar artık alışmaya başladığımız ve sıkça kullandığımız bir teknoloji haline gelmiş durumda. Mozilla ise bu sistemi tarayıcılara getirmeyi planlıyor.

Bu asistanın hava durumu, maç sonuçları veya önemli haberler gibi hizmetleri otomatik olarak sunacak. Mozilla'nın asistan için hedeflediği ilk başarılardan biri ise görme engelli bir bireyin kimsenin yardımı olmadan tarayıcıya ulaşması ve istediği içeriklere kolayca erişebilmesi.

Scout adı verilen sesli asistan şu an için hala geliştirme aşamasında bulunmakta. Geçtiğimiz yıl Mozilla, ortak ses projesi başlattı ve amacı sesle çalışan uygulamalar için konuşma tanıma özelliğini geliştirmek amacıyla 10.000 saat ses toplamaktı. Scout uygulamasının oluşturulan bu ses veri tabanından yararlanacak bir proje olabileceği konuşulmakta.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/14/mozilla-scout-voice-controlled-browser-project/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds#Y6t6No_U9sqb
17
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
1
0
0