Müşterilerini Kandıran Office Depot, Yakayı Fena Halde Ele Verdi!

1
0
0
0
0
Müşterilerini Kandıran Office Depot, Yakayı Fena Halde Ele Verdi!
Bilgisayar bakım ve tamir hizmetleri sunan Office Depot’un, sahte tamir işlemleriyle müşterilerini kandırdığı ortaya çıktı.

Amerika’da faaliyetlerine devam eden Office Depot, her gün binlerce kişiye bakım ve tamir hizmetleri sunan, büyük bir şirket. Şirket, son zamanlarda gelen şikayetlerden ötürü Amerikalı televizyon kanalı CBS’in araştırma ekibinin son hedefi oldu.

Şikayetler, Office Depot’un sorunsuz olan bilgisayarlara kasıtlı olarak yanlış tanı koyduğu ve hizmetlerini satarak para kazanmaya çalıştığı üzerineydi. Bu iddialar eski Office Depot çalışanları tarafından da desteklenince harekete geçen haber ekipleri, satın aldıkları yeni bilgisayarlarla Office Depot’un yolunu tuttular.

Her seferinde başka bir bölgeye giden araştırma ekipleri, karşılaştıkları tüm Office Depot çalışanlarından “Bilgisayarınızda virüs var, silmemiz gerek” benzeri yanıtlar almışlar ve 100 dolardan daha pahalı hizmetleri satın almaya yönlendirilmişler. Aldıkları bilgisayarlarda sorun olduğunu düşünerek bu sefer de Office Depot’tan bilgisayar alan yetkililer, aynı söylemlerle tekrar tekrar karşılaşmışlar.

Haber ekipleri, konu ile ilgili bilgi alabilmek için eski Office Depot çalışanlarıyla da görüşmüşler. Çalışanlardan birisi, Office Depot’un sadece para kazanmak adına bu tür şeyler yaptığını ve tüm uyarılara rağmen yöneticilerin bu tezgahı sürdürdüğünü söylüyor.

Office Depot, olayların ardından gerekli araştırmaların yapılacağını açıkladı.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0