Mutlu Yıllar Türkiye: İnternete Erişimin 26. Yıl Dönümünde Kullanım Yüzde 84'e Ulaştı

35
10
5
1
1
Günümüzde dünya düzeninin en önemli yapı taşlarından biri olan internet, ülkemiz için de oldukça önemli bir unsur.

ODTÜ'nün (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) kiralık hat ile ülkemizi internetle buluşturmasının üzerinden tam 26 yıl geçti. 12 Nisan 1993'te PTT'nin sağladığı kiralık hattı kullanan ODTÜ, Türkiye sınırları içindeki ilk internet bağlantısını gerçekleştirmişti. Bugünü anmak adına 12 Nisan tarihi, 'Türkiye’de İnternetin Doğum Günü' olarak kutlanıyor.

Dünyanın geri kalanına kıyasla internetle biraz geç tanışan Türkiye'nin internet kullanım oranı günümüzde fazlasıyla arttı. We Are Social ve HootSuite'in yayımladığı Küresel Dijital Raporu, Türkiye'nin internet kullanıcılarına her yıl 1 milyon kişinin daha eklendiğini belirtiyor. Güncel verilere göre 80 milyonu aşan Türkiye nüfusunun %84'ü aktif olarak internete erişiyor.

Konuyla ilgili konuşan Millenicom Pazarlama Direktörü Alper Karaer'in aktardıkları şu şekilde:

"Küresel Dijital Raporu, bizlere Türkiye'deki kullanıcıların %43'ünün televizyon içeriklerini dahi internet üzerinden izlediğini gösteriyor. Bir başka dikkat çekici rakam ise sosyal medya kullanımına yönelik. Ülkemizde 52 milyon aktif sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. En aktif sosyal medya platformu %92 oranıyla YouTube olurken onu %84 ile Instagram, %83 ile WhatsApp ve %82 ile Facebook takip ediyor."

Biz de Webtekno ailesi olarak Türkiye'de internetin 26. doğum gününü kutluyor ve önümüzdeki yıllar için güçlü bir internet altyapısı temennisinde bulunuyoruz.

Kaynak : https://www.haberturk.com/turkiye-de-internet-26-nci-yasina-girdi-2430418-teknoloji
35
10
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
35
10
5
1
1