2020 Mobil Dünya Kongresinden Beklentiler Neler?

8
6
5
2
2
Mobil pazarın en büyük ve en önemli etkinliklerinden olan Mobil Dünya Kongresi yavaş yavaş yaklaşmaya başladı. Peki bu fuardan beklentiler neler? Hangi cihazların bu fuarda tanıtılması bekleniyor?

MWC 2020 ya da tam adıyla Dünya Mobil Kongresi 2020, 24-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek ve o senenin en büyük fuarı olacak. Tıpkı MWC 2019’un bu senenin en büyük mobil fuarı olması gibi. Tabii fuar bu kadar büyük olunca Samsung Galaxy S11 ve Sony Xperia 2 gibi telefonların da burada duyurulması bekleniyor.

Bunlar büyük markalar olması dolayısıyla fuarda tanıtımının yapılması ihtimali oldukça yüksek. Peki diğer duyurular? Teknoloji dünyası önümüzdeki senenin başlarında gerçekleşecek olan mobil fuardan beklentileri neler? İşte MWC 2020’den beklentiler.

Samsung Galaxy S11

Samsung Galaxy S10

Samsung, genellikle yeni Galaxy S telefonlarını sene başlarında duyuruyor ve bazen de bunu MWC’de gerçekleştiriyor. Dolayısıyla Galaxy S11’in bu fuarda duyurulma ihtimali var. Ancak şirket, Galaxy S10’u bu sene MWC’den hemen önce tanıtmıştı. Dolayısıyla bir kesinlik olduğunu söyleyemeyiz.

Yeni telefonla ilgili bilgiler için şu an oldukça erken ancak Galaxy S11’in 108 MP değerindeki lensiyle birlikte yeni kamerasında yükseltme yapacağı ve Snapdragon 865 yonga seti kullanacağı yönünde söylentiler bulunuyor.

Konuşulan muhtemel değişikliklerden bir tanesi de isim üzerinde. Yeni çıkacak olan cihaz, Galaxy S11 olarak değil Galaxy One ya da tamamen farklı bir şekilde adlandırılabilir.

Samsung Galaxy A Serisi

Samsung Galaxy A80

Galaxy S11’in MWC 2020’de tanıtılmama gibi bir ihtimali olsa da Galaxy A serisi akıllı telefonların bu fuarda tanıtılma ihtimali oldukça yüksek. Bu seneki MWC’de Samsung Galaxy A50 ve Samsung Galaxy A30 tanıtılmıştı. Dolayısıyla MWC 2020’de Galaxy A serisi tanıtımı olması hayli muhtemel.

Sony Xperia 2

Sony Xperia 1

Sony, genellikle amiral gemisi telefonlarının tanıtımı için MWC’yi tercih ediyor. Tıpkı bu sene MWC 2019’da Sony Xperia 1’i tanıttığı gibi. Dolayısıyla Sony Xperia 2’yi (ya da nasıl adlandırılacaksa) bu fuarda görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Şu an telefonla ilgili çok fazla bilgi bulunmuyor ancak cihazın, üst seviye donanımla ve 21:9 ekran ile gelmesine muhtemel gözle bakılıyor. Ayrıca alt segment Xperia cihazların tanıtılması da muhtemel seçenekler arasında bulunuyor.

Huawei P40

Huawei P30

Huawei, sıklıkla önemli akıllı telefonlarını MWC’de tanıtmayı tercih ediyor. Şirket, katlanabilir telefonu Mate X’i bu seneki fuarda, birkaç sene önceki amiral gemisi Huawei P10’u da o seneki MWC’de tanıtmıştı. Huawei P40’ın da burada tanıtılma ihtimali oldukça yüksek.

Google servislerinin cihazda yer almayacak olması şirket adına olumsuz bir gelişme olsa da şirketin, kamera geliştirmeleri ve diğer çekirdek özellikleriyle kullanıcıların dikkatini çekmesi bekleniyor. Bunların ötesinde telefonda ne gibi özelliklerin yer alacağı ise şu an bilinmiyor.

Nokia 9.1 PureView

Nokia 9 PureView, MWC 2019’da tanıtılmıştı ve halefinin de aynı yolu izlemesi bekleniyor. Telefonun isminin ne olacağı şu an için belirsizliğini koruyor. 5G desteğiyle birlikte Nokia 9.1 PureView olacağı yönünde bazı söylentiler bulunuyor ancak bu çok büyük bir gelişme sayılmaz ve dolayısıyla MWC’den önce tanıtılabilir.

Bu durumda Nokia 9.2 PureView ya da Nokia 10 PureView’u fuarda görebiliriz. Yeni cihazın yüksek donanım özelliklerine sahip olması ve fotoğrafa odaklanması oldukça muhtemel.

LG G9

LG G9

LG, bu sene düzenlenen MWC 2019’da iki tane amiral gemisi akıllı telefonunu tanıtmıştı. Şirketin, yeni senede de en azından bir tane amiral gemisini MWC 2020’de tanıtması bekleniyor ve bunun için de LG G9 muhtemel aday olarak gösteriliyor.

Şu an için telefonla ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor ancak LG, telefonlarına beklenmedik özellikler eklemeyi bir hayli seviyor. Yani bazı sürprizlerle karşılaşabiliriz.

LG V60

LG V50 ThinQ

Fuarda görme ihtimalimiz olan bir diğer LG amiral gemisi de LG V60. Tabii LG G9 yerine de tanıtılabilme ihtimali bulunuyor. Telefonla ilgili çok fazla bilgi bulunmuyor ancak 5G desteği olmasına muhtemel gözle bakılıyor.

LG G9’dan daha gelişmiş özelliklere sahip olacağı düşünülen telefonun tıpkı V40’ın üç arka kameraya sahip olan ilk ana akım telefon olması gibi yeni özelliklerle gelmesi bekleniyor.

Xiaomi Mi 10

Xiaomi Mi 9

Çinli akıllı telefon üreticisi son zamanlarda batı pazarına da yönelmeye başladı. Dolayısıyla Xiaomi Mi 10’un MWC 2020’de tanıtılacak telefonlar arasında yer alması bekleniyor. Xiaomi Mi 10’un rakipleri kadar yenilikçi olmasa da üst düzey donanımları rakiplerine göre daha ucuza piyasaya sunması bekleniyor.

Moto G8

Moto G7

Moto G7, MWC 2019’dan hemen önce tanıtılmıştı. Moto G8’in de 2020’nin başlarında tanıtılması ve belki de MWC 2020’de gün yüzüne çıkması bekleniyor. Çıkan söylentiler arasında G8’in kızaklı kameraya sahip olacağı bulunuyor. Daha satın alınabilir telefonlar sınıfında senenin dikkat çeken telefonlarından bir tanesi olması bekleniyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/mwc-2020
8
6
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
8
6
5
2
2