N95 Maskesine Alternatif Olarak Geliştirilen Şeffaf Maske: SEEUS95

18
12
5
1
0
Solight Design yatırımcısı ve kurucusu, N95 maskesine alternatif şeffaf bir maske tasarladı. Maskenin tasarımcısı, bu maskenin insanların kullandığı normal maskelere göre daha iyi bir koruma sağladığını söyledi.

Koronavirüs salgınının ilk günlerinde maskelerle ilgili neredeyse her kafadan bir ses çıkıyordu. Kimileri herkesin maske takması gerektiğini, kimileri sadece hastaların maske takması gerektiğini kimileri de en güvenli maskenin N95 maskesi olduğunu söylüyordu.

Solight Design yatırımcısı ve kurucusu da en güvenli maske olduğu ifade edilen geleneksel N95'e alternatif bir maske tasarladı ve adını da SEEUS95 koydu. Maskede bambu, ipek, gümüş ve karbondan yapılan doğal bir filtre bulunuyor. Ayrıca 'kitosan' adı verilen bir deri iyileştirme materyalinden yapılan deri terapi katmanının da bulunduğu ifade ediliyor.

N95 alternatifi şeffaf maske: SEEUS95

COVID-19 salgını ve karantinalar sırasında birçok sağlık çalışanının, doktorun, arkadaşlarının, farklı sebeplerden ötürü verimli olmayan yüz maskeleri kullandığını dile getiren maskenin tasarımcısı, bu maskeler sebebiyle insanların birbirlerinin yüzünü göremediğini ifade etti. Bunun duyma engelliler, çocuklar ve herkes için bir problem olduğunu, insanların yüzlere bakarak iletişim kurduğunu, bu yüzden maskenin adının SEE US 95 olduğunu söyledi.

SEEUS95 maskelerinin, şu insanlar tarafından kullanılan polipropilen ya da bezden yapılan maskelerden çok daha iyi koruma sağladığı ifade ediliyor. Maskede kullanılan bambu, çeliğe göre daha fazla çekme direncine sahip, anti bakteriyel ve anti mikrobiyal, ayrıca içerisinde virüs bulunabilen havadaki nemi de emiyor. Buna ek olarak nano gümüş, gram negatif ve gram pozitif bakteri varyantlarını öldürebiliyor.

seeus 95 şeffaf maske, maske, koronavirüs maskesi

Maskenin buğulaşmasıyla ilgili olarak da konuşan tasarımcı, maskenin iç yüzeyinde anti buğulaşma kaplaması olduğunu ve bunun da buğulaşmayı önlediğini ifade etti. Tasarımcı, ayrıca maskenin içerisinin alkolle temizlenmesi gerektiğini ve buğulanmayı azaltmak için maskeyi takmadan önce kurumaya bırakılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : https://www.designboom.com/design/seeus95-mask-self-adhering-transparent-n95-08-31-2020/
18
12
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
12
5
1
0