NASA, Cadılar Bayramı'nı Bal Kabağı Benzeri Bir Güneş Fotoğrafı ile Kutladı

36
11
3
1
1
NASA, geçtiğimiz Pazar günü Facebook’ta, Güneş’in yeni bir fotoğrafını paylaştı. NASA’nın paylaştığı fotoğrafta Güneş, Cadılar Bayramı için oyulmuş bal kabağına benziyor.

NASA, Güneş’i sürekli olarak takip etmeye devam ediyor. Uzay ajansı, Cadılar Bayramı yaklaşırken, Cadılar Bayramı’nı hatırlatan bir Güneş fotoğrafı paylaştı. NASA’nın paylaştığı Güneş fotoğrafı, 8 Ekim 2014 tarihinde yakalandı.

NASA’nın 2014 yılında yakaladığı görüntüdeki şekil, Güneş’in aktif bölgelerinin diğerlerinden daha parlak olmasından kaynaklanıyor. NASA, “Bu görüntüde aktif bölgeler daha parlak görünür. Çünkü bunlar daha fazla ışık ve enerji yayan alanlardır. Bu bölgeler, yoğun ve karmaşık bir dizi manyetik alanın işaretleridir” açıklamasını yaptı. 

nasa cadılar bayramı

Güneş’in Cadılar Bayramı bal kabağına benzeyen görüntüsü, NASA’nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi tarafından yakalandı. NASA’nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi, Güneş’i sürekli olarak izlemeye devam ediyor. 

NASA, insanları yüksek çözünürlüklü olarak paylaştığı yeni Güneş fotoğraflarını indirmeye davet etti. NASA’nın yakaladığı Güneş fotoğrafına buradan ulaşabilirsiniz. 

Kaynak : https://edition.cnn.com/2019/10/27/world/nasa-sun-jack-o-lantern-halloween-trnd/index.html
36
11
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
36
11
3
1
1