Nasa, Daha Detaylı Araştırmalar İçin Ay Yörüngesine Uzay İstasyonu Kuracak

13
4
2
1
0
Nasa'nın Gateway adını verdiği proje, Ay yörüngesinde durarak uzun süreli görevler yapmayı sağlayacak.

NASA'nın, 2020'lerin ortasına doğru Ay yörüngesine küçük bir uzay istasyonu yerleştirmeyi planladığı bildirildi. Gateway projesinin, Nasa'nın Ay'a daha sık insanlı görevler yapmasını kolaylaştıracağı belirtildi. Bazı kaynaklara göre ise birçok özel şirketin, Ay turizmine girmiş olmasının etkileri de bulunmakta. 

Moon Express CEO'su Bob Richards, ticari ay endüstrisin gelişimini ticari lansman endüstrisine benzeterek, "Bence ikisi arasında çok güçlü benzerlikler var." ifadesini kullandı. Hatırlayacağınız üzere Moon Express, kaynak bulmak ve Ay'a gitmek amacıyla 2010 yılında kurulmuştu. Son günlerde ise robotik ay misyonlarının maliyetini düşürmek için çalışmakta ancak Richards, insanların yakın bir zamanda Ay'da olacağını öngörüyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Aralık 2017 tarihli direktifiyle, 1972'de Apollo 17'den beri insanlı bir Amerikan misyonu görmemiş olan Ay'a astronotları gönderme fikri ortaya çıktı. NASA, tıpkı Moon Express gibi bilimsel enstrümanları taşıyan robotik arazi araçlarını, önümüzdeki sene göndermeyi planlıyor. Bu görevlerin başarıyla tamamlanmasının ardından Nasa, insanlı görevler yapabileceği bir Ay istasyonu kurmak için çalışmalara başlayacak.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/nasa-aims-for-moon-space-station-for-live-in-astronauts-in-next-10-years/
13
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
2
1
0