NASA’dan Önemli Tavsiye: Bu Bitkileri Evinizde Mutlaka Barındırın!

1
0
0
0
0
NASA, yaşam ortamınızda kimyasal maddeleri azaltıcı bitkileri açıkladı. Bu açıklama, 1980'lerde ABDli müteahhitler ile yaptıkları bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıktı.

Birçoğumuz vaktimizi kapalı mekanlarda geçiriyoruz; okul, ofis ev bunlardan yalnızca birkaçı. Sağlıklı bir ortamda yaşamak önemli, peki bunu nasıl yapabiliriz? Basit ve güzel bir yol: ev bitkileri. Bitkiler, havayı temizlerken aynı zamanda ortama biraz da yeşillik katarak göz zevkinizi okşarlar.

NASA’nın bu konuda hepimize bir tavsiyesi var. Hepinizin “NASA mı?” der gibi olduğunu hissedebiliyorum. Ancak bu büyük uzay ajansının 1980’lerin sonunda Amerikan Müteahhitler Birliği ile çalıştığını biliyor muydunuz? “Temiz Hava” isimli bir çalışma yapan NASA, bazı bitkilerin, kimyasalları diğerlerinden daha iyi filtrelediğini bulmuş, insanlar üzerindeki etkisini de ölçmüştü.

Peki en iyi hava temizleyici bitki hangisi? “Çiçekçinin Annesi” ve “Barış Zambağı” isimli iki çiçek en üst sırada yer alıyor. Çalışmaya göre, her ikisi de havadaki; trikloroetilen, formaldehit, amonyak gibi kimyasalları azaltıyor. NASA eviniz için “İngiliz Ivy”, “Flamingo Lily” ve “Peygamber Kılıcı” çiçeklerini de öneriyor. Her 30 metrekarede bir çiçek bulundurursanız, yaşam alanınız daha sağlıklı olacaktır.

Kaynak : http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/nasa-air-filtering-plants
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0