NASA Dünya’ya Çarpabilecek Asteroidleri Önceden Belirleyecek Bir Ekip Kurdu!

0
0
0
0
0
NASA, NEO isimli yeni bir ekip kurdu. Bu ekibin görevi, Dünya'ya çarpabilecek asteroidler hakkında bilgi toplamak ve can kaybını önlemek için Beyaz Saray'ı bilgilendirmek.

Dinazorlar çağının nasıl bittiğini hepimiz duymuşuzdur. Büyük bir meteor gelir ve bugünkü Meksika Körfezi'ne isabet eder. Sonrasında Dünya’mızın iklimini ve yer şekillerini de etkileyen bir dizi jeolojik olay yaşanır. Böyle bir ortamda dinazor ırkının çoğu silinir gider!

Dünya’ya herhangi bir cismin isabet etmesi çok düşük bir ihtimal. Yine de her yıl uzaydan gelen birçok cisim atmosferimize giriyor. Hele ki Dünya tarihinde türleri yok eden bir felaketin yaşanması, insanlığı korkuya itiyor.

NASA küçük bir ihtimal dahi olsa da günün birinde, örneğin New York gibi bir metropole düşebilecek asteroidleri engellemek için çalışma başlattı. Bir şehri haritadan silebilecek şiddette kütleler 1/1.000.000 olasılıkla da olsa her an atmosferimizin içine girebilir.

Dünya’nın yörüngesinin yakın çevresinde tarama yapacak olan NASA çalışanları herhangi bir tehlike halinde 6 gün içerisinde gerekli mercilere raporlama yapacaklar. Beyaz Saray Teknoloji Politikaları Ofisi, gerekli kararları başkana iletecek ve planlamalar dahilinde tehlike altındaki bölgenin insanları tahliye edilecek. Tıpkı bilim-kurgu filmlerinde gördüğümüz sahnelere benzer olsa da bu tarz olayların gerçekleşmesi olasılığı mevcut.


Yeni kurulan bu asteroid ekibi NEO’ hakkında “Minor Planet Center”ın başı Gareth Williams “Bu yeni gelişme internette çok konuşulacaktır, paniğe kapılmaya gerek yok; yakın zamanda herhangi bir astereoid isabet etmez” diyor. Umarız Williams haklıdır.

Kaynak : http://mashable.com/2016/12/04/what-happens-killer-asteroid-strike/#jp0eNrwm5OqN
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0