NASA Ekipmanlarının Ay'ın Neresine İneceği Belli Oldu

9
5
5
0
0
Artemis Programı kapsamında nerelere iniş gerçekleştirileceği ortaya çıktı.

İnsanlı Ay görevinin gerçekleştirileceği Artemis Programı'nı duyuran NASA, bu program için bazı şirketlerle ortak çalışmalar yürütüleceğine de değinmişti. 31 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen bir etkinlikte ise gönderilecek olan ekipmanların Ay'ın hangi noktalarına iniş yapacağı bilgisi verildi.

NASA'nın tarihte ilk kez Ay'a bilim deneylerini ve teknolojiyi taşıyacağı Artemis Programı ile 2024 yılında Ay'ın güney kutbuna insan (kadın ve erkek) götürülmesi (şu an için kuzey) hedefleniyor. NASA'nın Bilim Operasyonları Müdürü Thomas Zurbuchen ise düzenlenen etkinlikte: "İniş için elbette daha fazla seçime sahip olacağız çünkü gitmek istediğimiz çok yer var. Şimdi ise ne yazık ki üç tanesiyle yetineceğiz." dedi.

Her üç şirket de iniş için ayın kuzey tarafını seçerken yine üçü de iniş bölgelerini içerisi eskiden lavla dolu olan kraterler olarak belirliyor. Belirlenen iniş yerlerindeki yumuşak zemin sayesinde iniş esnasında sert bir kaya yüzünden uzay aracının dengesiz konumlanması gibi bir ihtimal ortadan kaldırılmış oluyor.

Kaynak : https://www.space.com/nasa-commercial-moon-landing-sites-target.html
9
5
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
5
0
0