NASA Eski Defterleri Açtı: İlk Uydu Konuşmaları Dijital Ortama Aktarıldı!

0
0
0
0
0
NASA Eski Defterleri Açtı: İlk Uydu Konuşmaları Dijital Ortama Aktarıldı!
NASA'nın ses mühendislerinden biri, arşivde birçok kayıt keşfetti. İnceleme sonucunda dijital ortama aktarılan kasetlerin içinde, ABD başkanının konuşması da mevcut.

NASA’ya bağlı Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nün JPL biriminde; ses teknisyenlerinden biri, bir dizi kaset keşfetti. Bilindiği gibi ses dosyaları eskiden “teyp” ismi verilen manyetik bantlara kaydediliyordu. 1960’lardan 1990’lara kadar bu yöntem kullanılmış, sonra bu teknik yerini CD, çok geçmeden de DVD’lere bırakmıştı.

NASA arşivinde araştırma yapan ses teknisyenlerinin incelediği kasetlerdeki kayıtlarda, dünyadaki ilk uydu konuşması da vardı. Bu video ile ABD başkanı Eisenhover’ın konuşmasını artık biz de dinleyebiliriz. O dönemde JPL’in uzay araştırmalarının başındaki isim olan John Glenn’in astronotlarla konuşmaları da arşivde mevcut.

Kayıtlarda, ilk ses denemelerinin dahi telefon konuşması gibi net olduğu, ses bozulmalarının az olduğu gözlemleniyor. Dijitalleşen bantları, NASA internet üzerinden meraklıları ile buluşturdu.

Kaynak : http://www.space.com/34560-early-1960-s-nasa-audio-recordings-found-and-digitized-video.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0