NASA, İki Yıldır Haber Alınamayan Uzay Aracıyla Tekrar İletişim Kurdu

0
0
0
0
0
NASA, iki yıldır iletişime geçemedeği STEREO-B uzay aracıyla tekrar iletişim kurmayı başardı.

Dünya, uzay ve evren kavramları üzerinde önemli keşifler yapan ve gezegenimiz dışındaki olayları takip eden Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), 2006 yılında güneşin hareketlerini daha doğru bir şekilde gözlemleyebilmek için STEREO-A ve STEREO-B isimli iki farklı uzay aracını uzaya göndermişti.

Bu araçlardan STEREO-A dünyaya daha yakın bir konumdayken ikinci uzay aracı STEREO-B ise güneşe daha yakın bir konumda konumlanmıştı. Ancak NASA, STEREO-B uzay aracını yeniden başlatmasıyla bu uzay aracıyla arasındaki iletişimi kaybetmişti.

Yaklaşık iki yıldır NASA'nın iletişim kuramadığı STEREO-B ile tekrar iletişim kurulduğu NASA'nın internet sitesi üzerinden duyuruldu. Dev radyo antenlerinden oluşan uzay araçlarıyla bağlantı kurulabilen Deep Space Network (Dev Uzay Ağı) sayesinde 2 yılın ardından tekrar STEREO-B uzay aracıyla iletişime geçti.

STEREO-B sayesinde tekrardan NASA'nın güneşe ait daha detaylı fotoğraflar elde edebileceği düşünülüyor. Öyle ki bu uzay aracı gönderildiğinde dünyada çekilenlere Güneş'in göre daha detaylı görüntülerini çekmeye başarmıştı.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0