NASA, İnsanları Mars Yolculuğuna Teşvik Etmek İçin Kampanya Başlattı

0
0
0
0
0
NASA, İnsanları Mars Yolculuğuna Teşvik Etmek İçin Kampanya Başlattı
Mars yolculuğu konusunda insanları teşvik etmek amacıyla bir kampanya başlatan NASA, bu anlamda renkli afişler ve ilanları yayınlamaya başladı.

Elon Musk, yaklaşık 3 hafta önce Mars yolculuğu ile ilgili projesini açıklayarak burada yapılacak kolonileşme hakkında bilgiler paylaşmıştı. Yolculuğun (6 ay sürmesi bekleniyor) zorlu süreçlerden geçilerek gerçekleşeceği konusunda uyarılarda bulunan hatta yolcuların ölümü dahi göze alması gerektiğini belirten Musk, Mars’taki ilk otonom üsse sahip koloninin 40 yıl içinde oluşturmayı hedeflediklerini söylemişti. 

Konuya Musk’la paralel bir bakış açısında yaklaşan NASA, yolculuk sırasında arıza çıkma olasılığına karşılık olarak kolonide bulunacak kişiler arasında farklı uzmanlık alanları bulunan kişilere ihtiyaç duyulacağını düşünüyor. Bu sebeple yolcular için geniş çaplı bir eleme süreci gerçekleştirmeyi hedefleyen NASA, daha önce uzaya çıkmış astronotların deneyimlerinden de faydalanacak.

Mars yolculuğunu teşvik etmek amacıyla bir kampanya başlatan ve ‘Mars’ın size ihtiyacı var’ sloganıyla renkli afişler hazırlayan NASA, resmi web sitesinde "Gelecekte, Mars her çeşit kaşife, çiftçiye, geometriciye ve özellikle de size ihtiyacı var. Hadi, bize katılın" şeklinde bir mesaj yayınlandı. İş ilanı şeklinde hazırlanan afişlerde ise "Çifçiler aranıyor", "Kaşifler aranıyor", "Mimarlar aranıyor", "Montajcılar aranıyor" ve "Teknikerler aranıyor" gibi duyurular yer alıyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0