NASA, Mars'a Yolculuk Yapacağımız Uzay Araçlarının Maliyetini Düşürmek İstiyor

1
1
0
0
0
NASA, Mars'a Yolculuk Yapacağımız Uzay Araçlarının Maliyetini Düşürmek İstiyor
Mars'a gitmek için kullanılan uzay araçlarının maliyetli olduğunu düşünen NASA, bu süreci hızlandırmak için maliyeti düşürmenin yöntemlerini arıyor.

Hem SpaceX gibi uzay konusunda üstün teknolojilere sahip özel şirketler hem de NASA gibi çeşitli kurumlar, insanlığın Mars'a gitmesi yönündeki planlarını paylaşıyor. Bu çalışmalar için her ne kadar hem devletler hem de şirketler büyük bütçeler ayırsa da, NASA'ya göre uzay araçları gereğinden fazla maliyetli.

Bu konuyla ilgili yakın zamanda çalışmalara başlayan NASA, Mars'a yolculukta kullanılacak uzay araçlarının maliyetini düşürmek için çeşitli arayışlar içine girdi. Bu maliyeti düşürerek Mars'a ulaşımın daha seri yapılmasını isteyen NASA aynı zamanda yüksek maliyetten dolayı 2020'li yıllarda hedeflenen Mars'a gitme planlarının aksamasından korkuyor.

Peki NASA maliyeti düşürmek için ne yapacak?

Açıkçası şu anda NASA'nın uzay araçları konusundaki maliyeti düşürmek için atacağı kesin bir adım yok ancak söylenene göre ortalama bir uzay aracını fırlatmak NASA'ya 450 milyon dolara mâl oluyor ve Mars'a yolculuk konusunda daha fazla uzay aracının kullanılacağı düşünceleri maliyet açısından şüphe uyandırıyor.

Bu konuda NASA'nın 3 milyar dolarlık bir yatırımla standart yolcu uçaklarının bir uzay aracına uyarlanması ve bununla birlikte hem kullanılan malzemeler hem de kalkış için daha pratik bir sistemin kullanılmasının maliyetleri düşüreceği gözleniyor.

Stephen Hawking, insanlığı kurtarmak için başka gezegenlere gitmemiz gerektiğini söylerken uzaya yolculuk bu fiyatlarda oldukça insanlığı kurtarmamız biraz zor.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0