NASA'nın 3 Dahi Kadınını Konu Alan 'Hidden Figures' Filminin Yeni Fragmanı Yayınlandı!

1
0
0
0
0
NASA'nın 3 Dahi Kadınını Konu Alan 'Hidden Figures' Filminin Yeni Fragmanı Yayınlandı!
NASA'nın Apollo Misyonu'nda görev alan 3 dahi kadının öyküsünü öğrenmek ister miydiniz? Gerçek yaşamdan beyaz perdeye aktarılan Hidden Figure filminin fragmanını birlikte izleyelim.

Bilimsel gelişmelerin arkasındaki isimler çoğu zaman geniş kesimlerce bilinmez. Oysa onların birçoğu alanında uzman dahi isimlerdir. NASA’nın Ay’a ulaştığı Apollo Misyonu’nu hepimiz biliyoruz ama bu önemli görevin arkasındaki dahileri kaçımız tanıyor. Beyaz perdeye aktarılan gerçek yaşam öyküsü bu önemli görevde pay sahibi 3 kadın bilim insanına odaklanıyor.

Apollo Misyonu’nu mümkün kılan dahi matematikçilerin ve mühendislerin arasında Katherine Johnson ve iki siyahi arkadaşı Mary Jackson ile Dorothy Vaughan yer alıyor. 3 kadın araştırmacı ilk uzay görevinin başarıya ulaşması için NASA’ya gerekli olan matematiksel verileri sağlıyor. Bu veriler sayesinde Apollo Misyonu başarıya ulaşıyor.

3 kadının sıradışı öyküsü 2017 beyaz perdede olacak ancak filmin fragmanları internet ortamında yavaş yavaş boy göstermeye başladı. Post Prodüksiyon aşamasındaki filmin yönetmenliğini  Theodore Melfi üstleniyor. Senaryoda ise Theodore Melfi ve Allison Schroeder’in ortak çalışmasını görüyoruz. Kevin Costner ve Kirsten Dunst gibi ünlü isimlerin de yer aldığı filmde 3 kadın bilim insanını Taraji P. Henson, Octavia Spencer ve Janelle Monáe canlandırıyor. Filmin 2017 yılının en güçlü filmlerinden biri olması bekleniyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0