NASA’nın Ay'ın Yüzeyinde Bulduğu Garip Noktanın Sırrı Belli Oldu

15
10
5
4
3
NASA’nın Ay yüzeyinden aldığı görüntülerden birinde ortaya çıkan garip noktanın sırrı nihayet ortaya çıktı.

NASA; Dünya'nın, uzayın ve Ay’ın binlerce fotoğrafını topluyor. Bu fotoğraflarda evrenin güzelliklerine, beklenmedik sürprizlerine ve ilginç fenomenlerine şahit oluyoruz. Zaman zaman da bir görenin tekrar baktığı, kafa karıştırıcı sahnelerle karşılaşıyoruz.

Star Wars’taki savaş gemilerine benzeyen ve komplo teorisyenlerine bayram ettiren garip leke, geçtiğimiz günlerde NASA tarafından paylaşılan bir Ay fotoğrafında ortaya çıktı. Bu alışılmadık noktanın sebebine dair açıklama ise oldukça basit.

Görüntüde yer alan ilginç nokta, Uluslararası Uzay İstasyonu ISS’in kendisinden başka bir şey değil. Fotoğrafta da Ay’ın ışık alan tarafının görüntülenmesi nedeniyle istasyon net şekilde ortaya çıkıyor.

NASA bu durumu, ‘keskin bir zamanlamayla, Dünya’nın etrafında yörüngede dönen uzay istasyonunun Ay’ın kısmen aydınlatılmış yüzeyinin önünde fotoğraflanması’ olarak açıklıyor.

Fotoğraf Palo Alto, Kaliforniya’da fotoğrafçı Eric Holland tarafından çekildi. Fotoğrafı etkileyici kılan ise Holland’ın bu fotoğrafı çekmek için yalnızca yarım saniyesinin olması. Görüntüye yakından bakıldığında ISS’in dış panelleri ve iticileri görülebiliyor.

NASA ayrıca fotoğraftaki parlak kraterin Tycho olduğunu (sol alttaki), görece yuvarlak, açık renkli kısmın yaylalar olarak adlandırıldığını ve daha düz, koyu renkli alana da Maria adı verildiğini belirtti.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/science/nasa-snaps-photo-unusual-spot-14234310
15
10
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
15
10
5
4
3