NASA’nın Mars 2020 Keşif Aracı, İniş Testinden Geçti

8
3
1
0
0
Önümüzdeki yıl NASA’nın Mars’a göndereceği keşif aracı Mars 2020 test edilmeye devam ediyor. Keşif aracı, şimdi iniş testinden başarıyla ayrıldı.

NASA, Mars 2020 görevini üstlenecek olan keşif aracının hazır olup olmadığını anlamak için bir dizi testler gerçekleştirmeye devam ediyor. NASA, son yaptığı testlere göre Mars 2020 keşif aracının başarılı bir şekilde testlerden geçtiğini açıkladı. Uzay ajansının iniş aşaması ayırma testi olarak adlandırdığı proje, uzay ajansının Jet İtki Laboratuvarı’nda gerçekleşti.

Mars 2020, her şey programa uygun şekilde gittiği takdirde projeyi önümüzdeki yaz başlatmayı planlayan NASA tarafından geliştirilen bir keşif aracı. Planlanan tarihlere göre 17 Temmuz 2020’de fırlatılacak olan keşif aracı, inişini 18 Şubat 2021 tarihinde Jezero kraterine gerçekleştirecek.

mars 2020 keşif aracı

NASA, bu testleri gerçekleştirirken Mars benzeri bir ortam oluşturuyor. Keşif aracı, Kızıl Gezegen’deki yüksek sıcaklık ve basınç farkına maruz bırakılıyor. NASA, araç birbirinden farklı testleri tamamlandıktan sonra aracı bu yılın sonlarına doğru Cape Canaveral’a gönderecek.

Başarıyla tamamlanan iniş aşaması ayırma testinin ardından konuşan Mars 2020 destek mühendisi Ryan van Schilifgraarde, “Keşif aracı ve iniş aşamasını bir arada tutan teknik cihazların ateşlenmesi ve ardından iki aracın test sonrasındaki incelemesinin yapılması gün boyunca devam etti. Testler oldukça olumlu gidiyor ve eğer bir dahaki seferde de herhangi bir sorun ortaya çıkmazsa fırlatılmaya hazır hale gelecektir” açıklamasını yaptı. Fırlatma zamanı geldiğinde Mars 2020 keşif aracı, Cape Canaveral’dan Atlas V roketi ile birlikte yolculuğuna başlayacak.

Kaynak : https://www.slashgear.com/nasas-mars-2020-rover-passes-descent-stage-separation-test-06594302/
8
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
1
0
0