NASA'nın Pasifik Okyanusu'na Düşen Meteorları Arama Sebebi Ne?

37
4
1
1
1
NASA, okyanusun altında yürüteceği arama çalışmalarıyla, Pasifik Okyanusu'na düşen meteorları bulup incelemeyi planlıyor.

Geçtiğimiz Mart ayında NASA'da görevli bir bilim insanı olan Marc Fries, Pasifik Okyanusu'na düşen meteorlar gözlemledi. Aradan gçeen dört aydan sonra ise 2 Temmuz itibariyle büyük bir  araştırma ekibi okaynusun dibinde bu meteorları aramaya koyulacak. Okyanus tabanında 'kaya parçası' aramak oldukça zor ve Marc Fries'ın bu araştırmanın yapılmasını neden istediği de merak edilenler arasında.

Bu soru Fries'a yöneltildiğindeyse oldukça makul bir cevap veriyor. Fires'e göre bu meteorlar şimdiye kadar karşılaştıklarımızdan oldukça farklı ve hatta 'özel'. Tam olarak bu sebeplerden NASA, Ocean Exploration Trust isimli şirkete ait Nautilus isimli araştırma gemisi ile meteorların peşine düşecek. 2 Temmuz'da başlayacak araştırma için belirlenen konum ise Washington'un okyanusa komşu sahillerinin açıklarında bir alan.

Çamurlu okyanus zemininde meteor aramak ilk bakışta pek de akıl karı görünmüyor ancak Nautilus isimli gemi gerekli ekipmanlara sahip. Meteorları, manyetik izleri sayesinde arayacak olan Nautilus, demir bakımında oldukça zengin olan bu taşları bu şekilde bulacak. Aynı zamanda bir tür sonar taraması ile de aranacak olan meteorların çok da uzun olmayan bir süre içerisinde bulunması bekleniyor.

Araştırmayı önemli kılan bir diğer konu ise dünyamızın meteorlar için uğrak nokta olması durumu. Geçmişte pek çok kez dünya üzerinde düştüğü noktada zarara sebep olan meteorları genel olarak anlamak bizim için önemli çünkü distopik bir kıyamet senaryosu gibi gelse de kitlelere zarar verebilecek bir meteor düşmesi ihtimali her zaman mevcut.

Kaynak : https://mashable.com/2018/07/01/nasa-meteorite-pacific-ocean-exploration/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial#eCti_Yr1haqJ
37
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
37
4
1
1
1