NASA'nın Uzay Gemisi Cassini'nin Satürn'e Yaptığı Ölüm Dalışı, Emmy Ödüllerine Aday Gösterildi

19
3
2
2
1
Uzun yıllardan beridir uzaydaki misyonunu sürdüren Cassini, görevinin sonuna gelmesinin ardından görkemli bir veda ile intihar dalışını gerçekleştirdi. Bu dalış için yapılan canlı yayın ise Emmy Ödülleri'ne aday gösterildi.

NASA’nın California'daki Jet Propulsion Laboratuvarı (JPL) tarafından yayınlanan, uzay gemisi Cassini’nin Saturn’e 13 yıllık görevinin ardından yaptığı ölüm dalışı, Televizyon Sanat ve Bilim Akademisi tarafından web, eğitim, televizyon ve sosyal medya çalışmaları dahil olmak üzere "Üstün Orijinal İnteraktif Programı" konusuyla Emmy ödüllerine aday gösterildi. 

15 Eylül 2017 tarihinde yaklaşık 20 yıl uzayda kalan ve 13 yıldır Satürn’ü inceleyen Cassini, yapılan canlı yayın görüntülerinden gezegenin atmosferine daldı ve yok olana kadar veri göndermeye devam etti. Sosyal medya platformu üzerinden yayınlanan ve web sitesi üzerinden canlı yayınlar ile halka duyurulan bu dalış, Cassini’nin uzun yolculuğunun sonu oldu.

Bunun yanı sıra görevin TV yayınları, 360 derece videoları, eğitim ve basın materyalleri ile desteklenerek yapılması, dalışın izleyiciler tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için çeşitli illüstrasyonlar ile anlatılması ve sunulan sanatsal gösteriler, Cassini’nin şanına yakışır şekildeydi. Bununla birlikte izleyicilere Cassini’nin görevi ve geçmişte yakaladığı başarılar hakkında da bilgi veren NASA, bu anlamda tarihin en iyi canlı yayınlarından birini yaparak Emmy Ödülleri’ne aday gösterilmeyi fazlasıyla hak etti.

Kaynak : https://www.space.com/41174-nasa-cassini-coverage-emmy-nomination.html
19
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
2
1