NASA'nın Yeni Uydusu Dünya'ya Benzer Gezegenler Arayacak!

1
0
0
0
0
NASA'nın yeni uydusu Tess'in görevi belli oldu. Boyut olarak dünyaya benzer gezegenleri arayacak yeni uydu birkaç yıl içinde uzaya gönderilecek.

NASA’nın yeni uydusu TESS uzay misyonuna başlamak için zaman sayıyor. 2017 ya da 2018 yıllarında uzaya fırlatılması beklenen TESS’in görevi Dünya çevresinde, Dünya ile benzer boyutta gezegenler aramak olacak. Bir araştırma uydusu olarak görev yapacak olan TESS, yıldızları gözlemleyecek ve yıldızların üzerine düşen gölgeleri tespit etmeye çalışacak.

Gezegenlerin boyutlarını ölçmek için programlanacak araştırma uydusu tespit ettiği gezegenlerin yaşam için uygun olup olmadığını da anlamaya çalışacak. NASA’nın hali hazırda görevde olan bir diğer uydusu olan Kepler’den sonra uzaya fırlatılacak olan TESS, binlerce ışık yılı uzaklığındaki yıldız ve galaksileri tarayan ve dış gezegenleri bulmaya çalışan Kepler’in aksine dünyaya daha yakın mesafede çalışacak.

Uzaya gönderildikten sonraki 2 yıl içerisinde 200 bin yıldızı incelemesi planlanan TESS’in diğer görevleri arasında çeşitli gök cisimlerini incelemek, büyük kara delikleri ve yıldızları tanımlamaya katkı sağlayacak veriler toplama yer alıyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0