NASA, Satürn'ün Uydusu Titan'dan Etkileyici Görüntüler Paylaştı

38
7
3
2
2
NASA, Cassini Uzay Aracı'nın 20 sene boyunca elde ettiği büyüleyici görüntüleri paylaşmaya devam ediyor.

Cassini Uzay Aracı, 1997-2017 seneleri arasında, 20 sene boyunca Satürn sistemini araştımıştı ve 15 Eylül 2017'de Satürn'e adeta bir ölüm dalışı gerçekleştirene kadar görevini başarıyla yerine getirdi. Araç artık yok olmuş olsa da NASA, Cassini'den elde ettiği verileri derlemeye ve paylaşmaya devam ediyor.

Son olarak da Cassini'nin, Satürn'ün uydularından biri olan Titan'dan yolladığı kızılötesi görüntüler paylaşıldı. Uygun anlarda elde edilen en başarılı görüntülerin bir araya getirildiği bu görüntülerde, Titan'ın gerçeğe en yakın hali resmedilmiş oldu. Uzaydan gelen pek çok görselde kullanılan bu yöntem, zaten oldukça etkleyici bir görüntüsü olan Titan'ı daha da ilgi çekici bir hale getirdi.

NASA'nın açıklamalarına göre Titan'ın bu görüntüleri, Cassini'nin 13 senelik verilerinden elde edildi ancak görüntüleri bu 'kusursuz' hale getirmek oldukça zorlu bir görev çünkü farklı açılardan, farklı zamanlarda gelen görüntüleri bir araya doğru şekilde getirebilmek çok da basit bir işlem değil.

Titan'ın yeni kızılötesi görüntüleri

NASA, bu son görüntülerle birlikte Titan'a dair şimdiye kadar görmediğimiz detayları ortaya koyduğunu da ekliyor. Aynı zamanda görüntüler üzerinde yapılan uzun çalışmalar sayesinde uydunun 'yamalı' görüntüsü ortadan olabildiğince kaldırılmış durumda.

Kaynak : https://bgr.com/2018/07/19/cassini-titan-saturn-moon-photos/
38
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
38
7
3
2
2