NASA, Onlar İçin Gökyüzüne Bakmanızı İstiyor

56
14
5
3
2
Bu hafta yapılan bir duyuruya göre NASA, gökyüzündeki bulutları fotoğraflayacak ve onları bir uygulama aracılığıyla paylaşacak sivil partnerler arıyor.

Göreviniz; eğer kabul ederseniz, bulunduğunuz bölgeden gökyüzündeki bulutları çekmek, bu görüntülerin NASA tarafından CERES uyduları ile karşılaştırılmasını sağlayarak olağan dışı durumların tespiti ve uydularca gökyüzünden bakıldığında oluşabilecek karışıklıkları gidermek.

 

Verilerden %100 emin olmak üzere bir misyon olduğunu belirten; NASA Globe bulutlar ekibi başkanı Marile Colon Robles yaptığı açıklamada, "Bir gözlemcinin yeryüzünden fotoğrafladığı yüzey gözlemlerini incelememiz, uydudan eşleştirilen görüntüleri daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor." diyerek dünyanın dört bir yanından sivil halka çağrıda bulundu.

GLOBE Observer uygulaması ile günde 10 fotoğraf yükleminizi isteyen NASA’ya göre mevsim değişikliklerinin yaşandığı bu günlerde sivil halkın göndereceği veriler oldukça büyük önem taşıyor.

Nasıl katılacağınız ve fotoğraflarınızı doğru zaman diliminde üstünüzden geçen  uydularla nasıl zamanlayacağınız hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz buradan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca görevinizi layıkıyla yerine getirirseniz ve uyduyla aynı zaman diliminde fotoğraflar çekmeyi başarırsanız, NASA size çektiğiniz fotoğraf ile çakışan uydunun görüntülerini içeren bir e-posta göndereceği konusunda garanti veriyor.

Tam olarak ne için kullanacaklarından emin olunmasa da biz başka bir konuya parmak basalım, sizce de bu bulut Türkiye haritasına benzemiyor mu?

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/03/16/nasa-wants-pictures-of-clouds-verify-satellite-data/
56
14
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
56
14
5
3
2