NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Enerji Problemi Olduğunu Açıkladı

8
7
3
1
1
NASA yetkilileri, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bir enerji probleminin olduğunu, bunu düzeltmek için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

NASA, 1 Mayıs'ta başlayacak olan SpaceX'in kargo ikmal görevine odaklandı. Bu sırada ortaya çıkan bir gelişme ise dikkatleri Uluslararası Uzay İstasyonu'na çekti. NASA'dan yapılan açıklamalara göre, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bir elektrik problemi var ve istasyon tam olarak çalışmıyor.

Sorunun kaynağı tespit edildi. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 8 adet güneş paneli bulunuyor. Bu paneller kullanılarak Uluslararası Uzay İstasyonu için gerekli olan elektrik enerjisi üretiliyor. 2 panele ait enerji aktarım sistemlerinde taşanan sorunlar nedeniyle şu an 6 panel enerji üretimi için çalışıyor ve istasyonda bulunan ekip, 6 panelin ürettiği elektrik enerjisiyle sistemi yönetmeye çalışıyor. Bilindiği üzere Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 6 astronot bulunuyor.

Problemin neden kaynaklandığı ise henüz tespit edilebilmiş değil. Yapılan açıklamalara göre endişe verici bir durum yok. SpaceX'in CRS-17 kargo ikmal görevinin, 1 gün ertelenmesinin altında yatan sebebin bu durum olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. NASA yetkilileri, bu problemin CRS-17 kargo ikmali görevi için herhangi bir sorun teşkil edip etmeyeceği konusunu Uluslararası Uzay İstasyonu ile görüştüklerini bildirdiler.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/nasa-troubleshoots-mysterious-iss-power-issue/
8
7
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
7
3
1
1