NASA, Adidas İçin Uzayda Ayakkabı Parçası Üretecek

18
7
7
2
0
Adidas, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çalışan NASA astronotları aracılığıyla ayakkabı parçaları üretecek. Adidas, böylece bu alanda bir ilke imza atmış olacak.

NASA, uzay çalışmalarının ticari hâle gelmesine son yıllarda pek de soğuk bakmıyor. Ajans ile iyi ilişkiler kuran ve daha önce astronotlara bir futbol topu gönderen Adidas, NASA’ya uzayda ayakkabı parçası imal ettirecek. Astronotların uzayda çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıkları hammaddeleri ve üç boyutlu yazıcıları var. Yani astronotların bir şeyler üretebilmek için ellerinde imkânları bulunuyor. 

Adidas, Uluslararası Uzay İstasyonu ABD Ulusal Laboratuvarı ile anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Düşük yer çekimli ortamda serbestçe uçan futbol topunun fiziğini incelemek için uzaya futbol topu göndermişliği de olan firma, uzayda ayakkabı parçaları üretecek. 

Uzayda üretilecek ilk ayakkabı için hedef 2020 yılı:

uzay ayakkabı üretme aracı

Adidas, parça üretimi için gerekli olan malzeme ve ekipmanı uzaya gönderecek. Astronotlar, üretim sürecini adım adım kaydedecek. Ayakkabı ve giyim firması Adidas, 2020 yılında bu deneysel üretimin hayata geçmesini planlıyor. Firma ayrıca astronotlara denemeleri için ayakkabı da gönderecek. 

NASA son dönemde Uluslararası Uzay İstasyonu'nu ticari amaçlarla kullanmaya sıcak bakıyor. Daha önce Nickelodeon da istasyona slime göndermişti. Gelecekte NASA’nın daha fazla ticari anlaşma içerisine girmesi bekleniyor. 

Adidas, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki çalışmalar için bir de video yayınladı. Yer çekimini koşmanın düşmanı olarak tanımlayan Adidas, sporun sınırları zorlamakla ilgili olduğunu söyleyerek uzaya gideceklerini açıkladı. Videoyu aşağıda görebilirsiniz. 

Adidas'ın uzayda üretilecek ayakkabı için yayınladığı video:

Kaynak : https://www.cnet.com/news/nasa-astronauts-will-build-adidas-shoe-parts-on-the-iss/
18
7
7
2
0
Emoji İle Tepki Ver
18
7
7
2
0