NASA, Venüs'te Yaşam Arayışı İçin İlk Anlaşmayı İmzaladı

27
13
2
0
0
Gökbilimcilerin Venüs'e olan ilgisi ve gezegenin olası yaşam formu barındırma ihtimali sonucu ortaya çıkan NASA projesi, yakında hayat bulacak.

Venüs; Güneş'e uzaklığı, yüzölçümü ve kütlesi bakımından gezegenimize çok benziyor, üstelik bize en yakın gezegen de o. Hal böyle olunca da NASA ve pek çok uzay ajansının bir gözü bu gezegendeydi ancak korkunç atmosferi Venüs'ü yavaş yavaş hafızalardan silmişti. Fakat geçtiğimiz aylarda NASA, bir proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi; Venüs'ün atmosferinde asılı kalan ve yaşam belirtisi arayan bir üs.

İlk bakışta fazla fütürist gelse de proje hayli yankı yaptı çünkü Venüs'de canlı yaşam formu olmasına ihtimal veriliyordu ve her ne kadar o teknolojiye henüz sahip olmasak da gelecek için son derece mantıklı kaynaklara dayanan bir çalışmaydı.

Son gelen haberlere göre de NASA, sunduğu projeyle bire bir aynı olmasa da hedefini gerçekleştirecek hava araçlarını oluşturmak için insansız hava sistemleri  konusunda uzmanlaşmış Boulder merkezli bir şirket olan Black Swift Technologies ile işbirliği yapacağını açıkladı. NASA'nın önceden duyurduğu ancak 'insanlı' araştırmaları temel alan projenin bir benzeri, insansız araçlarla gerçekleştirilecek ve elde edilen sonuçların oldukça tatmin edici olacağı tahmin ediliyor.

Eğer proje başarılı olursa hem Venüs'e dair 'tabanında su olması ihtimali' değerlendirilecek hem de atmosferin yukarı noktalarında, bulutların üstünde olmasına ihtimal verilen organik yaşam arayışları aydınlatılmış olacak. Venüs'ün asidik bulutlarının en üst katmanlarındaki koşullar Dünya ile büyük benzerlik gösteriyor ve bu da organik yaşam arayışı için uygun bir alan olduğunu gösteriyor.

Ancak araçları tasarlayacak olan şirket için en zorlayıcı koşul sert rüzgarlar. Yine de ekip, gerekli bilgiler ışığında uygun aracın tasarımının gerçekleştirileceğinden son derece emin. Eğer her şey yolunda giderse, bir kaç sene içinde Venüs'ün geçmişte hayat olan bir gezegen olup olmadığına kadar pek çok şey öğreneceğiz.

Kaynak : https://www.universetoday.com/139564/nasa-has-awarded-a-contract-to-study-flying-drones-on-venus/
27
13
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
13
2
0
0