Nasıl Kullanılacağına Dair En Ufak Bir Fikrimizin Olmadığı 'Modern' Mini Bisiklet

28
3
2
0
0
Eski bisikletlerin ön tekeri, daha hızlı gitmesi ve daha ileriye ulaşabilmesi için daha büyüktü. Bu tasarım modern teknoloji ile buluştuğunda ortaya ilginç bir konsept çıkıyor.

Eski bisikletlerin tekerlekleri arasındaki absürd boy farkı hemen dikkat çeker. Bu bisikletlerin bu şekilde yapılmasının sebebi ise tekerin tek seferde daha fazla yol kat etmesini sağlamak ve böylece daha hızlı ulaşımı mümkün kılmaktır. Neyse ki daha sonra vitesli bisiklet konsepti üretildi de insanlar bu ilginç görünüşlü ancak dengesiz araçlardan sonsuza kadar kurtuldu. Ya da kısmen diyelim, zira bu bisikletler yeni bir aracın ilham kaynağı oldu. 

Ye Jin Jung ve PDF Haus, yeni bir hoverboard tasarlarken bu araçtan ilham aldı. Sistemin nasıl çalıştığını açıklamadıkları için varsayımlar üzerinden gitmek gerekirse aracın tekerlekleri, büyük tekerin üzerindeki parçanın sağladığı hava akımı sayesinde dönüyor. Büyük tekerin iki yanındaki yer alan pedallar ise sürücünün üstünde durması için kullanılıyor. 

eski bisiklet tarzı hoverboard

Aracın nasıl gittiğini çözdüğümüze göre geriye istediğimiz yere nasıl gittiğini çözmek kaldı. Küçük tekerlerin dönebileceği bir sistem gözükmüyor. Bu durumda yönlendirmeyi büyük teker yapıyor olabilir ancak çok da dönecek bir alana sahip gibi gözükmüyor. Mekanik sıkıntıyı aşabildiler ise bir mobil uygulama ile araç yönlendirilebilir. Ya da bisikletle gidonu tutmadan dönmek için yapıldığı gibi bir yöne yatma sistemi kullanılıyor olabilir. (Bisiklete binerken gidonu iki elle tutun, kask, dizlik ve dirseklik takın.)

Aracın önü olduğunu varsaydığımız kısımda ön farların olması bu aracın gece de kullanılmasının planlandığını gösteriyor. Bu durumda insan ‘niye arkada far yok’ diye soruyor tabii. 

Kaynak : https://www.yankodesign.com/2019/09/09/this-penny-farthing-hoverboard-is-a-pretty-old-fashioned-piece-of-new-technology/
28
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
3
2
0
0