Ne Gerek Vardı?: Windows 10'a Sanal Trackpad Geliyor

1
0
0
0
0
Ne Gerek Vardı?: Windows 10'a Sanal Trackpad Geliyor
Microsoft, dizüstü bilgisayarlarımızda kullandığımız trackpad'i yazılımsal olarak dokunmatik Windows bilgisayarlara taşıyor.

Özellikle son tanıttığı Surface bilgisayarlarıyla Apple'a karşı hem donanımsal hem de yazılımsal olarak ciddi bir atağa kalkan Microsoft, Windows 10 platformuna yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

Tüm Windows 10 kullanıcıları yeni özelliklerin geleceği Windows 10 Creators Güncellemesi'ni beklerken bu güncellemeyle birlikte tanıtılmayan ancak yakın zamanda Windows 10'a gelmesi beklenen bir özellik de dikkat çekti. The Verge editörlerinden Tom Warren, yayınladığı bir videoyla Windows 10'a yazılımsal olarak trackpad'in ekleneceğini söyledi.

Trackpad ne işe yarayacak?

Standart dizüstü bilgisayarlarımızda bulunan trackpad'in sanal versiyonu Windows 10 platformuna dahil edilecek ve böylelikle kullanıcılar dokunmatik ekranda da sanal bir şekilde fare imlecini hareket ettirebilecek. Ancak zaten kullanıcılar dokunmatik arayüzle ekrana dokunduğunda rahatlıkla tüm işlevleri yerine getirebilirken neden ekstra dokunmatik trackpad'i kullanmaya ihtiyaç duysun diyecek olursanız; Microsoft bu özelliği yoğun bir şekilde birden fazla monitörle çalışan kişiler için planlamış. Yani siz dokunmatik Windows tabletinizden televizyona yansıttığınız görüntüyü kontrol ederken harici bir fareye ihtiyaç duymadan fare imlecini kontrol edebileceksiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0